reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Office s novým designem na webu i 365 verzi

14.6.2018, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Office s novým designem na webu i 365 verzi
Aplikace kancelářského balíku Office se dočkají nového jednoduššího designu. Bude zahrnovat nejen úpravu horního panelu, ale také významně vyšší zapojení funkce pro hledání a přibude i vektorová grafika.
Microsoft pomalu vylepšuje svůj kancelářský balík Office.com a Office 365 a aplikace do nich spadající. Změny se ale budou objevovat postupně, takže nejprve se zpravidla dočkají uživatelé Wordu Online a obvykle také Outlooku (v programu Insider). Jednou ze změn bude zjednodušení horního panelu, který přijde o jedno "patro". Kdo však bude chtít, může jej přidat zase zpátky. Zatím se neobjeví ve Wordu, Excelu nebo PowerPointu, neboť uživatelé jsou zde zvyklí na určité uživatelské rozhraní a jen neradi přijímají změny (již v minulosti byl Office 2007 pro mnohé velkým šokem, ze kterého se snažili vzpamatovat ještě roky).
 
Microsoft Word Online
 
klikněte pro zvětšení
 
Další změnou bude zavedení vektorové grafiky. S její pomocí budou vytvořeny ikonky, které se tak budou lépe škálovat při různých rozlišeních a hodnotách zvětšení displeje. Tuto změnu dostal nejen již zmíněný Word Online, ale ještě v průběhu června se v Insider programu ukáže i v klasickém Excelu, Wordu, PowerPointu pro Windows. V červenci se dostane i na Outlook pro Windows a v srpnu by mělo dojít i na Outlook pro Mac.
 
Microsoft Office Search
 
klikněte pro zvětšení
 
Třetí velkou změnou bude zvýšení důrazu na vyhledávací políčko. To bude nabízet nápovědu a návrhy na různé události a další dokumenty či jiný obsah na základě toho, na čem a s kým jste pracovali. K tomuto napovídání bude sloužit systém umělé inteligence. Toto již funguje na Office.com, SharePoint Online a mobilním Outlooku, v srpnu se pak dostane i na běžný Outlook. Zavádění novinek do dalších produktů Office se bude provádět na základě odezvy uživatelů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama