reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ohlásil Office 2019, přijdou za rok

29.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ohlásil Office 2019, přijdou za rok
Někdy v druhé polovině roku 2018 přijde nový kancelářský balík Microsoft Office 2019, přičemž samotná firma mluví o další verzi z nekončící řady Office. Můžeme se tak těšit na nové verze Wordu, Excelu, PowerPointu a dalších aplikací. 
Microsoft si tak chystá další verzi klasického balíku Office s instalovatelnými kancelářskými aplikacemi Word, Excel, PowerPoint, Outlook a dalšími a také se serverovými Exchange, SharePoint či Skype for Business. Office 2019 byly představeny na události Ignite v Orlandu a nyní se o nich Microsoft v krátkosti zmínil také na svém blogu.
 
 
Microsoft už nějakou dobu razí myšlenku online kancelářských aplikací, a to pod značkou Office 365, ale zatím to neznamená, že by měl rušit klasické instalované aplikace. Jak uvedl na odkazovaném blogu Jared Sparato, generální manažer Microsoft Office, v Microsoftu si uvědomují, že právě přesun k využití cloudu je velké rozhodnutí s mnoha otázkami, které je třeba brát v potaz. Proto přijdou Office 2019 právě pro ty zákazníky, kteří chtějí mít některé, nebo rovnou všechny aplikace a jejich data uloženy lokálně. 
 
Připravované Office 2019 slibují nové funkce, a to třeba pro Ink, kde Microsoft připravuje citlivost na přítlak, nebo Ink Replay pro celkově "přirozené využití". Excel zase dostane pro analýzu dat nové vzorečky a grafy. Pro PowerPoint jsou zase připravovány nástroje pro lepší animace, jako je Morph nebo Zoom a serverové aplikace získají nové aktualizace pro celkově lepší správu a využití hlasu nebo zabezpečení. 
 
Microsoft tak zatím nic moc konkrétního o svých Office 2019 neuvádí a slibuje, že předběžné verze budou k dispozici od příštího léta, zatímco ta finální přijde nekdy v druhé polovině příštího roku.
 
Zdroj: Microsoft
reklama