reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ohlásil Xbox Game Pass pro PC: 100 her za předplatné

31.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ohlásil Xbox Game Pass pro PC: 100 her za předplatné
Microsoft si připravil Xbox Game Pass už v roce 2017 jako službu, která byla představena jako "Netflix pro videohry". Jde tak o předplatné, v jehož rámci si nekupujeme samotné hry, ale přístup k nim. A nyní bude i pro PC.
Podobné služby mají i další firmy, jako Electronic Arts, ale nyní se budeme bavit o Microsoftu a jeho Xbox Game Pass. Tato aktivita nám ukazuje, že Microsoft to myslí opravdu vážně s rozvojem herních služeb a že dlouho opomíjený Xbox v této firmě nabyl na významu. To celé zahrnuje i propojování světů Xbox a herních PC, díky čemuž nyní zájemci získají v rámci předplatného přístup k více než stovce her. Ty si tak nebudou kupovat, pouze budou pravidelně platit a pak už záleží na každém jednotlivci, zda to pro něj bude či nebude výhodné. Je nutné také poznamenat, že Xbox Game Pass funguje také u nás, takže lze očekávat, že to bude platit i pro verzi pro PC. 
 
 
Seznam her je k dispozici zde a aktuálně rozhodně nedosahuje zmíněné stovky her. Patří do něj ale zajímavé tituly a další od studií jako Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive či SEGA mají přibývat každý měsíc. Čili Microsoft oněch sto a více her zatím jen slibuje.
 
Nicméně měsíční poplatek 10 dolarů není nijak velký a řadě lidí se skutečně může vyplatit, a to zvláště v případě, že je zaujal nějaký titul, ale nejsou opravdu rozhodnuti si jej pořídit. Pokud takové najdou v nabídce Xbox Game Pass, pak 10 dolarů není zas tak vysoká cena na to, aby si jich pár vyzkoušeli a pokud si za několik hodin uvědomí, že je to vlastně ani tak moc nebaví, tak žádná škoda. Může vyzkoušet něco jiného a určitě je to daleko lepší, než žádat o vrácení peněz na Steamu, na které máme navíc pouze dvě hodiny, což často může sotva stačit na nastavení hry a tutorial. Nicméně nabídka Xbox Game Pass dnes opravdu není moc široká.
 
Co se týče PC verze her, ty si budeme moci klasicky stáhnout, takže budou renderovány na našem počítači a ne streamovány ze vzdálených serverů. Pro předplatitele jsou také připraveny slevy na hry nabízené na Microsoft Store (až 20%) nebo na jejich DLC (až 10%). Důležitá informace je také ta, že přístup ke knihovně her bude ničím neomezený a pokud se Microsoft s vydavatelem dohodne o zařazení ještě nevydané hry do seznamu, ta bude k dispozici od stejné chvíle, kdy se objeví na trhu. 
 
Zatím ale také nejsou známy jiné důležité detaily. Oněch 10 dolarů měsíčně platí pro Xbox, ale cena pro PC verzi Game Pass může být vyšší, stejně jako se zvýší nabídka titulů. Stejně tak nevíme, kdy to všechno bude k dispozici, ale už 11. června by měl být Microsoft na E3 sdílnější. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama