reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft pozastavil distribuci nové verze Windows 10 na některých sestavách s CPU Intel

23.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft pozastavil distribuci nové verze Windows 10 na některých sestavách s CPU Intel
Některých Intelovských sestav se bude týkat opětovné pozastavení distribuce systému Windows 10 October 2018 Update. Microsoft se tak rozhodl v případě sestav, které využívají procesor Intel s iGPU a jistými ovladači.
Dle Microsoftu může mít řada lidí problémy s novou verzí systému, čili s Windows 10 October 2018 Update, které se týkají přehrávání audia na monitoru napojeném na konektory základní desky, čili na integrovaný grafický čip v procesoru Intel. Tato funkce některým uživatelům po aktualizaci na novou verzi prostě nefunguje. 
 
 
Dle Microsoftu je příčinou to že Intel nechtěně vypustil mezi OEM výrobce počítačů špatnou verzi ovladačů integrovaných grafických čipů, které měly zapnout systémem Windows nepodporované funkce. 
 
Pokud snad už novou "říjnovou" aktualizaci máte a potýkáte se s takovým problémem, zkuste se nejdříve podívat, zda máte nainstalované ovladače iGPU ve verzi 24.20.100.6344 nebo 24.20.100.6345. Pak by mělo stačit stáhnout novou verzi ovladačů a vše by mělo zase fungovat. 
 
Nutno dodat, že tato selektivní "blokáda" aktualizace systému je vcelku běžná věc, jak ostatně je vidět na stránkách Microsoftu, který k ní přistoupil v listopadu už čtyřikrát. V prvém případě šlo o problémy s taby v Microsoft Edge v případě instalované grafiky AMD Radeon HD 2000 nebo HD 4000 (alespoň 10 let staré karty), v jejichž případě se rozšiřování nové verze Windows také zastavilo a Microsoft dosud daný problém zkoumá. 
 
Vedle toho jsme už zmínili problém s iCloud a ve zbylých dvou případech se to týkalo firmy Trend Micro a jejího softwaru OfficeScan a Worry-Free Business Security a pak klientů F5 VPN. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama