reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft připravuje Xbox One bez mechaniky

19.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft připravuje Xbox One bez mechaniky
Optická mechanika v případě PC už dávno nepatří mezi běžně používaný hardware a nyní se tento trend pomalu převaluje i do konzolí. Alespoň jde o konzole Xbox One, které mají být v dohledné době k dispozici i bez mechaniky.
Bezmechaniková verze konzole Xbox One je připravena pro jaro příštího roku, alespoň dle zprávy "Windows Insidera" Paula Thurrotta. Dává to ostatně smysl, však v případě PC jsme většinou opustili optické mechaniky díky tomu, že už dávno máme k dispozici vysokokapacitní disky (pro PC či pro osobní NAS, to je konečně jedno) a zároveň širokopásmové připojení k Internetu. Kdo by pak chtěl žonglovat s optickými disky, i když ty se samozřejmě mohou i nadále hodit pro studenou zálohu důležitých dat. 
 
 
Není tak divu, že si i Microsoft připravuje novou verzi Xbox One, která nebude představovat novou generaci, pouze trošku osekanou a potenciálně levnější starou generaci. Její cena by se mohla dostat i pod 200 dolarů, ale jaké budou nevýhody? V podstatě nemusí být vůbec žádné, neboť hry i audiovizuální materiály si můžeme kupovat i v digitální podobě, takže kdo nelpí na vlastnictví samotného nosiče s hrou či filmem, tomu to bude jedno. 
 
Zkrátka nemusí přijít ani ti, kteří by chtěli na bezmechanikové Xbox One využít hry z nosičů. Pro ty si Microsoft přichystá tzv. disc-to-digital službu, která prostě umožní, abychom si dříve zakoupené hry stáhli v digitální podobě. K tomu ale budeme muset své hry donést do autorizovaného obchodu, kde si je zaregistrujeme. 
 
Dle Thurrotta ale přijde také ještě jedno SKU konzole Xbox One S, které bude obsahovat mechaniku. Má být levnější, ale více se o něm zatím nedozvíme. 
 
Poté už snad budeme moci očekávat opravdovou novou generaci konzole Xbox, která je známá pod kódovým označením Scarlett a Microsoft prý stále není rozhodnut, zda ta mechaniku nabídne, nebo ne. 
 
V případě konkurenční konzole PlayStation 5, očekává se, že Sony v polovině příštího roku připraví nanejvýš teaser a více se o ní dozvíme někdy později na události PSX 2019. Na trhu se pak může objevit v první polovině roku 2020, ale to jsou vše zatím jen nepodložené informace, stejně jako ty, které hovoří o osmijádrovém CPU založeném na Ryzenu, kamerou pro sledování VR headsetu (PSVR2) a cenou kolem 500 USD. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama