reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Store nabízí možnost darování her a DLC

11.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Store nabízí možnost darování her a DLC
Microsoft začal ve svém obchodě Store nabízet možnost kupovat PC hry a příslušná DLC ne pro sebe, ale jako dárek někomu jinému. Jde o funkci, kterou už dobře známe třeba z obchodu Steam nebo také GOG. 
Od dnešního dne tak bude dle Microsoftu možné zakoupit veškeré hry a DLC nabízené v obchodě Store jako dárek pro někoho jiného. Firma se dle vlastních slov rozhodla ke zřízení této funkce kvůli tomu, že něco podobného na podzim umožnila na platformě Xbox, kde se to setkalo s velice pozitivním ohlasem. Uživatelé konzolí Xbox začali využívat možnost darování digitálního zboží především o Vánocích a Microsoft přirozeně zavětřil a zjistil, že by se tato funkce hodila i pro Store na PC. Ostatně platformy jako Steam a GOG už možnost darovat běžně nabízí. 
 

 
V nabídce herních titulů tak vedle možnosti Zkusit zdarma přibylo také tlačítko Koupit jako dárek, což bude platit jak pro samotné hry, tak pro jejich samostatně stáhnutelný obsah, čili DLC. K využití této možnosti se budeme muset nejdříve přihlásit, jak jinak, a poté bude třeba zadat e-mailovou adresu obdarovaného. V případě Xbox One se může namísto ní využít také Gamertag služby Xbox Live.  
 
Obdarovaný pak e-mailem dostane herní kód společně s instrukcemi o tom, jak jej uplatní. Microsoft také zřídil některá omezení, aby zamezil případnému zneužívání svého darovacího systému. Zakoupit takto můžeme pouze dvě zlevněné hry najednou a další limit je 10 zlevněných her během 14 dní, aby snad někoho nenapadlo s nimi obchodovat spoléhajíc se na to, že lidé o slevách nebudou vědět. Na nákup her za plnou cenu tak přirozeně žádný limit není. 
 
Dále není umožněno darovat hry pro Xbox 360 a původní Xbox, pak ani hry v předprodeji, hry zdarma a ani "spotřební" herní obsah, jako je třeba herní měna kupovaná za peníze. Nakonec je tu ještě jedno důležité omezení, a sice možnost uplatnění darovaného kódu pouze v zemi, kde jej darující zakoupil. 
 
Microsoft ještě upozorňuje na to, že nyní je už možné darovat veškeré tituly pro Xbox One, neboť dříve to z nějakého neznámého důvodu u některých nešlo. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama