reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Surface Studio 2: skládací design, novější hardware

3.10.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Microsoft Surface Studio 2: skládací design, novější hardware
Microsoft po dvou letech upgradoval své all-in-one PC Surface Studio prostřednictvím o generaci novějšího procesoru nebo jasnějšího displeje. Překvapením jsou také bezdrátová sluchátka Surface Headphones.
V roce 2016 byla představena první generace modelu Surface Studio, která mezi all-in-one počítače přinesl unikátní konstrukci. Monitor bylo možné sklopit a používat jako dotykový tablet, třeba pro práci s grafikou. Tuto vychytávku si ponechává i nástupce, který přichází s jen minimálně pozměněným designem. To ovšem vůbec nevadí, neboť Surface Studio se bezpochyby řadí mezi nejelegantnější AiO PC na trhu. K více změnám došlo v oblasti zastarávajícího hardwaru, kde už byl nutný upgrade.
 
 
Surface Studio 2, které bylo představeno po boku mobilních novinek z řady Surface, dostalo do vínku čtyřjádrový procesor Intel Core i7-7820HQ sedmé generace společně s 16GB či 32GB operační pamětí DDR4. O generaci si polepšila také grafická karta, k dispozici bude konfigurace s Nvidia GeForce GTX 1060 i GTX 1070. V případě úložiště je nyní možné sáhnout po 1GB nebo 2TB SSD. Ve specifikacích najdeme 28" LCD obrazovku o rozlišení 4500 x 3000 pixelů a poměrem stran 3:2, kterou lze ovládat prstem, stylusem Surface Pen nebo „kolečkem“ Surface Dial.
 
 
Na první pohled se tedy displej nijak nezměnil, ale není to tak úplně pravda. Podle Microsoftu nabízí panel o 38 % vyšší jas a o 22 % lepší kontrast. Ještě větší důraz měl přitom kladen na kalibraci barev, která je vzhledem k předpokládanému použití pro tvorbu grafiky nesmírně důležitá. Uživatelům je k dispozici port USB Type-C, ale chybí podpora rozhraní Thunderbolt 3. A to v dané cenové kategorii může zamrzet. Microsoft Surface Studio 2 se bude prodávat v USA a na dalších vybraných trzích, Předobjednávky už začaly, ale k prvním zájemcům se počítač dostane až v půlce listopadu. Cena se podle konfigurace pohybuje od 3 499 do 4 799 dolarů, v přepočtu od 78 000 do 108 000 korun bez DPH.
 

První sluchátka Surface

 
Nečekanou novinkou od Microsoftu se stala bezdrátová sluchátka s jednoduchým názvem Surface Headphones. Nabízí minimalistický design s měkkými mušlemi, pomocí otočného mechanismu na každé z vnější části mušle lze potom ovládat hlasitost i úroveň redukce okolního hluku. Sluchátka poznají, kdy je máte nasazená na hlavě, a při sundání automaticky pozastaví hudbu. Čtyři mikrofony jsou určeny pro telefonování i ovládání hlasové asistentky Cortana. Samozřejmostí je technologie Bluetooth a solidní výdrž baterie 15 hodin. K nabíjení, které zabere přibližně dvě hodiny, slouží port USB Type-C.
 
 
Sufrace Headphones se na trhu objeví do konce letošního roku a stát by měly okolo 350 dolarů, tedy 7 800 Kč bez DPH.
 
Zdroj: 


reklama