reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Windows 10 build 17728 úzce sváže naše PC s telefonem

1.8.2018, Jan Vítek, aktualita
 Microsoft Windows 10 build 17728 úzce sváže naše PC s telefonem
Microsoft už v květnu tohoto roku na své konferenci Build 2018 představil chystanou aplikaci Your Phone, která umožní, aby se upozornění z telefonu zobrazila právě i na PC. Jen abychom se pak do těch upozornění nezacyklili. 
Obvykle jde především o to, aby nám telefon ukazoval třeba upozornění na došlé e-maily či jiné zprávy, které si pak přečteme a odpovíme na ně s využitím PC. Microsoft však chce, aby počítač upozorňoval právě na zprávy, které dorazily na mobil, takže půjde nejspíše o textovky, ať už v podobě SMS nebo jako zprávy z Hangouts, WhatsApp, atd. To bude umět aplikace Your Phone, která se chystá pro systém Windows 10 a nyní se už dostala do Windows 10 Insider Preview Build 17728 (RS5). 
 
 
Před několika lety by si Microsoft takovou funkci chystal spíše výhradně pro telefony se systémem Windows Phone, ale ten už je v podstatě mrtvý, takže Your Phone bude určena pro Android, a to ve verzi 7.0 nebo novější. 
 
Nepůjde ale pouze o zprávy či upozornění, ale také o snadnou synchronizaci fotografií pořízených mobilem a k obsahu svého telefonu budeme moci snadno a rychle přistupovat přímo z desktopu. Microsoft nezapomněl ani na majitele telefonů iPhone či tabletů iPad, kteří využívají PC s Windows a ne macOS. Pro ty bude připravena aplikace také, ale alespoň zpočátku s omezenou funkčností. Ta bude ostatně omezena značně a půjde jen o možnost instantně sdílet stránky, které si prohlížíme na mobilním zařízení. Budeme si je tedy moci rychle otevřít v počítači. 
 
 
Your Phone bude fungovat v případě, že dané PC a mobilní zařízení jsou na stejné síti, takže nejlépe když budou připojeny přímo ke stejnému routeru. Zatím se také neví nic o tom, zda všechny slíbené funkce této aplikace dorazí hned, nebo postupně. 
 
Pak tu máme ještě jednu novinku týkající se funkce Narrator, čili v české verzi Předčítání. Jde o funkci, která nám může syntetickým hlasem přečíst veškerý text, který se na obrazovce ukáže, a slouží tak především k usnadnění pro ty, kterým neslouží zrak. Stejně tak umí reagovat na ústní příkazy, takže k takovému ovládání počítače v podstatě ani nemusíme mít myš nebo monitor.
 
Insider Preview Build 17728 má vylepšit Předčítání v mnoha ohledech, a to z hlediska spolehlivosti, dostupných režimů, využití Braillova písma. To vše popisuje zveřejněný dokument
 
Zdroj: Hexus.net


reklama