reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zablokuje Windows 10 May 2019 Update na počítačích s USB disky či SD kartami

25.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zablokuje Windows 10 May 2019 Update na počítačích s USB disky či SD kartami
Od Microsoftu se dozvídáme, že chystaný Windows 10 May 2019 Update nebude nabízen pro zařízení, která využívají pro ukládání dat i USB disky nebo SD karty. To bude platit až do té doby, než se vyřeší s tím spojený problém.
Dle Microsoftu nás čeká následující upozornění, pokud se budeme snažit instalovat nové Windows 10 May 2019 Update na počítače s úložným zařízením připojeným přes USB nebo s SD kartou. Není z toho zrovna jasné, zda jde o počítače, které využívají operační systém běžící právě z těchto úložišť, nebo zda bude stačit, aby byl zapojen flash disk či SD karta, což by samozřejmě před instalací šlo snadno vyřešit. Takže potřebujeme ještě vysvětlení od Microsoftu. 
 
 
A to říká, že problém je prostě ten, že třeba USB Flash disk připojený například jako disk G se může v systému po jeho aktualizaci objevit dejme tomu jako disk H. Z toho vyplývá, že nejde o systémové disky a řešení je opravdu prostě a jednoduše takové, že veškerá úložná zařízení napojená na USB nebo jako SD karty stačí před započetím instalace odpojit. 
 
Pak je ovšem velice podivné, aby nám výše uvedená chybová hláška říkala, že není třeba žádné akce z naší strany a že nám Windows Update nabídne aktualizaci poté, co bude problém vyřešen. 
 
Je jasné, že pokud systém zamíchá s písmeny připojených disků, nemusí to být zrovna příjemné a v jistých případech by to mohlo vést ke ztrátě dat, pokud by s tím uživatel nepočítal a nevšiml si toho. Nicméně na druhou stranu to zase nevypadá na problém, který by prostě nemohl být vyřešen výzvou k odpojení externích disků a karet namísto toho, aby byla instalace rovnou zablokována. 
 
Je také podivné, že se to má týkat pouze aktualizace verzí 1803 a 1809 na novou 1903, ne starších. 
 
Microsoft se tak možná jen jistí, aby se na něj nesnesla bouře z klávesnic nespokojených uživatelů, kteří by si výzvy k odpojení USB disků a SD karet nevšimli a automaticky ji odkliknuli bez přečtení, nebo ji ignorovali. Pak by to ale samozřejmě šlo zařídit i jinak, a to zablokováním instalace do té doby, než uživatel disky a karty odpojí, a to samozřejmě s příslušnou výzvou a následným ověřením. 
 
Pokud je ale Microsoft odhodlán rozšiřovat novou verzi Windows 10 i s takovouto poněkud komickou chybou, je otázka, co dalšího se v ní ještě skrývá. Historie nás učí, že bez problémů to opět nejspíše nebude. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama