reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft začíná s instalací nejnovějších Windows 10 na všechna kompatibilní PC

29.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft začíná s instalací nejnovějších Windows 10 na všechna kompatibilní PC
Právě v tomto týdnu se Microsoft rozhodl odstartovat nucené aktualizace systémů Windows 10 na jejich nejnovější verzi původně z října tohoto roku. Ta sice přišla až později, ale to je detail, a nyní se dostane i na PC, jejichž uživatelé ji nevyhledávají. 
Do tohoto týdne se tak Windows 10 October 2018 Update (verze 1809) instalovaly pouze na PC, která z hlediska Microsoftu splňují požadavky na kompatibilitu a jejichž uživatelé přímo hledali aktualizovaný systém, nebo si jej přímo stáhli a nainstalovali. Nyní opět nastoupila aktualizace KB4023814, která znamená, že se Windows 10 verze 1809 začnou postupně stahovat a instalovat i do PC, jejichž uživatelé nic takového sami nevyhledávají. 
 

 
V aktualizovaném článku o KB4023814 se píše, že pokud aktuálně provozujeme Windows 10 verze 1507, 1511, 1607 či 1703, Microsoft doporučuje aktualizaci na nejnovější verzi systému, protože jmenované verze jsou u konce své životnosti, takže přestávají být podporovány. 
 
Microsoft přitom vzhledem k problémům, které způsobily odložení nástupu verze 1809, zaznamenal velice nízký zájem uživatelů. To je velice pochopitelné vzhledem k tomu, že ti byli odrazeni zprávami o tom, že nová verze při své instalaci maže uživatelská data (ať už je opravdu mazala, nebo jen "schovala"). 
 
Instalaci nových Windows 10 se bude snažit zajistit aktualizace 4023814, kterou lze případně najít v historii aktualizací a zjistit tím, zda se na tuto akci naše PC už náhodou nechystá. Ke cti Microsoftu slouží to, že sám dává návod, jak se přechodu na novou verzi vyhnout. Jde o to, jak se zbavit aplikace Windows 10 Update Assistant a o tom si můžete přečíst v sekci Workaround. Stačí prostě nuceně odinstalovat Windows 10 Update Assistant, ovšem už nikde se nepíše o tom, za jak dlouho se tento asistent do PC zase nainstaluje. 
 
 
Nyní se tak teprve ukáže, zda nová verze Windows 10 nepřinese nové problémy, které se rozhodně mohou objevit s tím, jak se začne nuceně rozšiřovat. 
 
Zdroj: Microsoft


reklama