reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zruší Groove Music, láká na Spotify

3.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zruší Groove Music, láká na Spotify
Microsoft se chystá zrušit svou službu Groove Music, pro niž brzy už ani nebudeme moci využít příslušnou aplikaci pro kupovaní dalšího obsahu. Přejít tak můžeme na Spotify, a to včetně veškerých sbírek hudby a playlistů. 
Microsoft tak v podstatě zruší celou službu Groove Music a doufá, že její uživatelé dobrovolně přejdou na Spotify. Od samotného konce tohoto roku tak už pomocí aplikace Groove Music nebudeme moci streamovat, kupovat a stahovat hudbu. Stále ale bude možné danou aplikaci využít pro přehrávání lokálně uložené hudby, a to napříč různými zařízeními. 
 
 
Groove Music tak od nového roku nahradí Spotify, čímž skončí i Groove Music Pass. Uživatelé mají možnost pomocí nabídky "Move my music" svá zakoupená alba a celé vytvořené playlisty přesunout právě na Spotify, takže by neměli o nic přijít. Microsoft přitom nezapomíná připomenout, že právě na Spotify najdeme široký katalog milionů písní, přičemž těch by přesněji mělo být přes 30 milionů.  
 
Tuto možnost snadného přechodu Microsoft nabízí od tohoto týdne svým testerům v rámci programu Windows Insider a všem bez rozdílu ji zpřístupní od příštího týdne, což platí pro Windows 10 i Xbox One. 
 
Zapotřebí bude nejdříve spustit aplikaci Groove staženou z Windows Store či z obchodu pro Xbox One a po přihlášení si naši pozornost vyžádá "důležité sdělení". Na jeho základě si stáhneme/spustíme aplikaci Spotify a přihlásíme se či založíme nový účet. Pak už by si měly dané služby automaticky vyměnit potřebná data a uživateli bude na 60 dní zdama nabídnuta Spotify Premium. 
 

Microsoft si také připravil odpovědi na časté dotazy, které se budou přirozeně týkat i toho, co se stane s předplacenou Groove Music sahající za 31. prosinec 2017. Uživatelé, jichž se to týká, od Microsoftu dostanou peníze zpět, a to v úměrné výši. Ovšem ti, kteří si předplatné zřídili maximálně 30 dní před přechodem na Spotify, získají zpět plnou částku. 
 
Zdroj: Microsoft
reklama