reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoftu se finančně daří, Office 365 poprvé překonal standardní Office

22.7.2017, Milan Šurkala, aktualita
Microsoftu se finančně daří, Office 365 poprvé překonal standardní Office
Microsoftu se daří, skutečné finanční výsledky překonaly původní odhady. Hodně se daří zejména cloudovým službám. Např. předplatné Office 365 dramaticky vzrostlo a poprvé překonalo standardní licence Office.
Společnost Microsoft je na tom finančně dobře, výsledky překonaly původní očekávání a hodnota akcií společnosti se ve čtvrtek přehoupla dokonce přes $75 (nyní je na necelých $73,8). Hlavním tahounem byly v tomto případě služby Windows Azure a kancelářský balíček Office 365. V komerční sféře jen Office zaznamenal 43% nárůst a cloudové služby pak celkem 5 %. V případě domácí sféry šly cloudové služby nahoru o 13 % a počet předplatitelů Office 365 dnes činí 27 milionů.
 
Microsoft logo
 
Pokud jde o Intelligent Cloud, zde šly příjmy u serverových produktů a služeb nahoru o 15 %, přičemž jen Windows Azure se zlepšil o 97 %. Příjmy LinkedInu činily 1,1 miliardy, nicméně záležitosti kolem akvizice stále stojí Microsoft dost peněz. Windows OEM šlo nahoru o jedno procento, Surface naopak mířil o 2 % dolů. Sluší se také říci, že Microsoftu stouply tržby z vyhledávače o 10 % a o 3 % si polepšila také herní divize (silnější prodeje softwaru, o něco slabší prodeje hardware Xbox).
 
Příjmy společnosti činily za poslední čtvrtletí 23,3 miliard dolarů (dle GAAP), provozní zisk byl 5,3 miliardy a čistý zisk pak 6,5 miliardy dolarů. Výsledkem je také dividenda ve výši $0,83 na akcii.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama