reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Monitorové novinky Samsung a LG: co se chystá?

4.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Monitorové novinky Samsung a LG: co se chystá?
Dnes už jsme se podívali na jednu herní monitorovou novinku od Samsungu, ale jsou tu také další od stejné firmy, jako je Space Monitor a model UR59C. Vedle toho se mrkneme i na to, jaký herní monitor si přichystalo LG. 
Samsung Space Monitor je první novinka, na kterou se podíváme. Jde o monitor, na němž je zajímavý především stojan, který je určen k tomu, aby se zaklesl za hranu stolu. 
 
 
Díky tomu tak právě stojan zabírá na stole jen minimum místa. Je ale jasné, že stůl to musí jednak umožňovat a pak je nutné, aby nám taková pozice monitoru vyhovovala, takže pokud máme třeba metr hluboký stůl, těžko se nám bude monitor zaklesnutý až za jeho vzdálenou hranu líbit. Vedle toho je tu však ještě možnost přimontovat monitor na zeď. 
 
Space Monitor bude dodáván ve dvou verzích s úhlopříčkou 27" a 32" a rozlišením QHD a 4K/Ultra HD. Výhoda stojanu je i ta, že můžeme obrazovku umístit až přímo na desku stolu, a proto se použitý stojan nazývá Zero Height Adjustable Stand. Nakonec můžeme zmínit i to, že přímo skrz rameno stojanu mohou vést veškeré kabely, takže ty na stole nebudou překážet a hyzdit prostor. 
 
 
O modelu Samsung UR59C toho už víme trošku více, a sice že jde o 32" LCD s rozlišením 3840 x 2160, kontrastem 2500:1 a zakřivením s poloměrem 1500R. Samsung se chlubí tenkým tělem, a to pouze 6,7 mm a opticky subtilní základnou. Tyto dvě novinky jsou už v předprodeji, takže přijdou brzy na trh. 
 
 
LG 27GL850G "UltraGear" je poslední novinka, na kterou se teď podíváme. Jde o dobře vybavený model s rozlišením WQHD (2560 x 1440), displejem Nano IPS a obnovovací frekvencí až 160 Hz řízenou pomocí NVIDIA G-Sync. Jak už vyplývá z označení, nabídne úhlopříčku 27". 
 
Základní obnovovací frekvence je tu tedy 144 Hz, ale pomocí OSD menu si můžeme aktivovat "přetaktování" na 160 Hz, pokud máme pocit, že to něčemu prospěje. Spodní hranice je pak 30 Hz. Dále se dozvíme o statickém kontrastu 1000:1, 178° pozorovacích úhlech v obou směrech a 98% pokrytí prostoru DCI-P3. Stojan můžeme vyměnit díky systému VESA a pro napojení využijeme DisplayPort nebo HDMI a také dvouportový hub USB 3.0 a 3,5mm sluchátkový konektor. 
 


reklama