reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mozilla Thunderbird vylepší integraci s různými OS i Gmailem

4.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Mozilla Thunderbird vylepší integraci s různými OS i Gmailem
E-mailová aplikace Mozilla Thunderbird dostane v roce 2019 mnoho vylepšení. Může za to i výrazné zvětšení týmu vývojářů, který se téměř zdvojnásobí. Čekají nás lepší notifikace i integrace s Gmailem.
Jedním z populárních e-mailových klientů je aplikace Mozilla Thunderbird. Ta se brzy dočká významných inovací, za což může i znatelné zvětšeni týmu vývojářů. Ten byl na konci letošního roku (po nemalém zvětšení) tvořen 8 full-time pozicemi. V průběhu letoška by se počet měl dále zvýšit o dalších 6 na celkových 14 vývojářů na “plný úvazek”. To bylo umožněno i zvýšením počtu dobrovolných příspěvků, ze kterých projekt z větší části žije. Ti se budou věnovat např. optimalizaci pomalého uživatelského rozhraní a obecně zvýšení rychlosti programu. Součástí bude i přepsání programu, aby byl schopen využívat vícejádrové procesory (aby Thunderbird běžel na více vláknech).
 
Logo Mozilla Thunderbird
 
Dalším vylepšením bude lepší integrace s Gmailem. Jde totiž o nejčastěji používanou e-mailovou službu na světě a nové verze Thunderbirda by měly svými funkcemi a způsobem práce s ní tuto službu více připomínat. Zapracuje se také na upozorněních, které budou lépe využívat možností konkrétních operačních systémů. Thunderbird tak bude vypadat více “nativně” v konkrétních OS, na kterých bude nainstalován. Uživatel má být také více obeznámen s bezpečností a šifrováním e-mailů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama