reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Optix MAG322CR: 31,5" prohnutý panel na 180 Hz

6.2.2020, Jan Vítek, aktualita
MSI Optix MAG322CR: 31,5" prohnutý panel na 180 Hz
MSI si v rámci řady Optix připravilo model MAG322CR, který disponuje velkým 31,5palcovým panelem s prohnutým povrchem a jde o jeden z prvních tak velkých monitorů, které dosahují obnovovací frekvence 180 Hz. 
MSI Optix MAG322CR se tak snaží zaujmout zákazníky znuděné 144Hz či dokonce nižší obnovovací frekvencí svými 180 Hz. To pochopitelně není ta největší, které dnešní monitory mohou dosáhnout, ale s konkrétními 180 Hz jde o jeden z prvních modelů. Jedná se navíc o velký 31,5palcový panel, a to konkrétně s technologií VA a 8bitovými barvami (+FRC). 
 
 
Prosté rozlišení Full HD je ovšem na tak velký panel až příliš hrubé, ale musíme počítat i s tím, že 180Hz obnovovací frekvence také musí mít svůj smysl a čím vyšší nativní rozlišení by monitor měl, tím větší výkon budeme pro ni potřebovat, alespoň v případě her.
 
Dále nám MAG322CR nabídne maximální jas 300 nit, kontrastní poměr 3000:1, odezvu 1 ms MPRT a co se týče synchronizace, tu zajistí Adaptive-Sync a primárně pak AMD FreeSync. O tom, že by monitor byl také G-Sync Compatible, nás zpráva neinformuje.  
 
Nabídnout by měl ale slušné barvy vzhledem k 96% pokrytí prostoru DCI-P3 a 125% pokrytí sRGB. Nese také označení HDR Ready, ovšem jeho maximální jas nemůže dosáhnout ani na nejnižší verzi VESA DisplayHDR. 
 
Mezi rozhraní monitoru patří jeden DisplayPort 1.2a, dva HDMI 2.0b a USB Type-C s DP Alt Mode. Najdeme tu také dvouportový hub s USB 2.0, výstup na sluchátka a na zadní straně také několik RGB diod systému Mystic Light.
 
Tuto novinku už najdeme na stránkách společnosti MSI, takže lze očekávat, že na trh nastoupí brzy během tohoto či příštího měsíce. 
 
Zdroj: MSI


reklama