reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI potvrzuje příchod čipové sady TRX40 pro Threadrippery

9.10.2019, Jan Vítek, aktualita
MSI potvrzuje příchod čipové sady TRX40 pro Threadrippery
Společnost MSI na svých stránkách zmínila základní desku Creator TRX40, která tak zcela jasně odkazuje na jednu z nových čipových sad, které si AMD chystá pro své nové procesory Threadripper 3000. 
Nové procesory Threadripper 3. generace budou představeny příští měsíc a doufejme, že to znamená i jejich dostupnost, ostatně AMD v posledních dnech nepůsobí tak, že by mělo skutečně připraveno všechno to, co chce v nejbližší době vrhnout na trh. Nejnověji to jsou procesory Ryzen 9 3900 a Ryzen 5 3500X, které sice byly oficiálně představeny, ale bez okamžité dostupnosti i bez jakýchkoliv informací o tom, kdy přijdou a kolik budou stát. 
 
 
Nyní se ale můžeme podívat na to, že výrobci základních desek si opravdu připravují nové modely pro nové Threadrippery. Takové MSI nedávno vypustilo na trh desku Creator X299 pro zbrusu nové Core-X 10. generace a vedle ní se ukazuje Creator TRX40. Tato deska tak využije jeden ze tří nových čipsetů, přičemž ostatní dva jsou TRX80 a WRX80, což z něj logicky dělá ten nejslabší, nejlevnější a nejhůře vybavený. Co to ale bude konkrétně znamenat, na to si ještě počkáme, i když dle nezaručených informací by mělo jít o čipset omezený na 4 paměťové kanály a 32 procesorových jader. Ostatní dva čipsety by měly být konkurencí spíše pro platformu procesorů Intel Xeon. 
 
Je logické, že se nejdříve chystají desky s TRX40, pokud mají tedy platit výše uvedené informace, protože AMD chce pro začátek vypustit do světa jen maximálně 24jádrové Threadrippery 3000. Nicméně zbývá zjistit, jak to bude na jejich straně s podporou osmi kanálů pro DDR4 a zda třeba právě do 24 jader nebudou mít jen čtyři a od 24 jader výš až osm. AMD může nabídnout díky použité architektuře celou řadu různých možností. 
 
Co se týče řady MSI Creator, ta evidentně nepatří mezi herní produkty, ovšem ani mezi profesionální. Důraz je kladen na rozšiřitelnost i s ohledem na úložná zařízení. MSI také nabízí zákazníkům také malý dárek v podobě 25dolarové Steam Card, ovšem pouze v případě, že ti na zvolených místech zanechají k danému produktu svůj komentář či krátkou recenzi. 
 
Zdroj: MSI


reklama