reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI představuje herní desktopy Trident X

10.10.2018, Jan Vítek, aktualita
MSI představuje herní desktopy Trident X
Společnost MSI se přihlásila s novými herními desktopy s jejich představením čekala na to, až Intel představí procesory Core 9. generace. Jde o počítače Trident X, které mají kombinovat malé rozměry a velký výkon. 
Velkohubá prohlášení Intelu o tom, že jeho Core i9-9900K bude ve hrách až o polovinu rychlejší než Ryzen 7 2700X můžeme přijmout leda s očima v sloup, ale není pochyb o tom, že nový procesor Intelu většinou rychlejší bude. Bude však i přibližně dvakrát dražší než konkurenční Ryzen, nicméně to samozřejmě nezabrání tomu, aby se dostal do řady sestav nabízených výrobci PC. Spíše můžeme očekávat, že i tak bude těchto procesorů na trhu nedostatek, ale to se uvidí. 
 
 
Nové Core i9 se dostane také do počítačů MSI Trident X, které přicházejí ve skříních s objemem jen cca 10 litrů, do čehož spadá také vestavěný zdroj formátu SFX. Vedle zmíněného procesoru si můžeme poručit také moderní NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti a kdyby to snad v budoucnu nestačilo, můžeme si hardware upgradovat, což bude usnadněno možností otevřít skříň z obou stran pro dobrý přístup ke komponentám. 
 
 
Trident X tak mohou nést ten nejvýkonnější herní hardware současnosti, i když se MSI omezuje pouze na firmy Intel a NVIDIA. To ale není v rozporu, protože NVIDIA v současnosti nemá v AMD konkurenci mezi herními kartami a o daném procesoru Core i9 jsme už psali výše. 
 
 
Pak samozřejmě nesmí chybět ani notná dávka RGB diod jak v samotném PC a jeho komponentách, tak v monitoru a periferiích. MSI je přitom schopno si drtivou většinu hardwaru vyrobit samo včerně skříně, desky, grafiky, chladiče procesoru, periferií i monitoru. Pro chlazení se zde využívá systém "Silent Storm Cooling", který využívá tři samostatné toky vzduchu kolem procesoru, grafické karty a zdroje. RGB podsvícení zase zajistí známý Mystic Light. 
 
 
Nakonec můžeme zmínit 7.1kanálové audio Nahimic 3 s virtuálním prostorovým systémem a specifikace také ukazují na to, že vedle procesoru Core i9-9900K můžeme zvolit také čisté osmijádro Core i7-9700K a namísto RTX 2080 Ti pak i slabší RTX 2080 či RTX 2070. Nicméně i s nejslabší konfigurací počítač přijde alespoň na 2299 USD. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama