reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI přináší herní myš Clutch GM50 a mechanickou klávesnici Vigor GK60

4.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
MSI přináší herní myš Clutch GM50 a mechanickou klávesnici Vigor GK60
Herní myš Clutch GM50 nabízí ergonomicky tvarované tělo pro praváky, přesný optický snímač a bohaté RGB podsvícení. Klávesnice Vigor GK60 využívá spínače Cherry MX Red a vyměnitelné kovové klávesy místo písmen WASD.
Společnost MSI tento týden rozšířila svou nabídku herních periferií o dvě novinky.
 
 

MSI Clutch GM50

 
Myš MSI Clutch GM50 využívá ergonomický design přizpůsobený pro praváky a na bocích je tělo . Měří 120 x 67 x 42 mm a váží 87 g (bez kabelu), takže patří v této kategorii k lehčím modelům. O přesné snímání se stará optický senzor PMW-3330 s maximálním rozlišením 7 200 DPI, které lze upravit v krocích po 100 DPI. Připraveno je celkem šest tlačítek, mezi nimi dvě tlačítka se spínači Omron a životností až 20 milionů kliknutí.
 
 
Nechybí bohaté RGB podsvícení, které nalezneme na skrolovacím kolečku, logu draka a bradě myši. Na výběr je přes milion barev a devět různých efektů, přičemž vše je možné nastavit v dodávaném softwaru Gaming Center. Podsvícení je tedy možné synchronizovat s dalšími kompatibilními produkty od MSI. K počítači se myš připojuje prostřednictvím dvoumetrového kabelu s měkkým povrchem a úpravou proti zamotání, který je zakončen pozlaceným konektorem USB 2.0.
 
 

MSI Vigor GK60

 
MSI Vigor GK60 je mechanická klávesnice postavená na pevném hliníkovém rámu, která měří 440 x 134 x 42 mm. Využívá mezi hráči populární lineární spínače Cherry MX Red s rychlou odezvou a životností více než 50 milionů stisknutí. Nechybí podpora anti-ghostingu i N-key rollover, a to po přepnutí do herního režimu. K dispozici je červené jednobarevné podsvícení, navíc lze prostřednictvím softwaru Gaming Center vybírat ze sedmi různých efektů nebo si vytvořit svůj vlastní.
 
 
Běžná písmena WASD jsou nahrazena speciálně tvarovanými kovovými klávesami, které poskytují lepší zpětnou vazbu a snižují pravděpodobnost stisknutí špatného tlačítka během hraní. Pro kancelářskou práci lze tyto klávesy nahradit běžnými plastovými. Přebytečnou část dva metry dlouhého kabelu lze připevnit na spodní část klávesnice, takže nepřekáží na stole.
 
 

Dostupnost a ceny

 
Očekáváme, že obě herní novinky se na trhu objeví začátkem listopadu, ale dostupnost se může lišit podle regionu. Ceny prozatím oznámeny nebyly.
 


reklama