reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI připravilo BIOSy pro podporu Raven Ridge

7.2.2018, Jan Vítek, aktualita
MSI připravilo BIOSy pro podporu Raven Ridge
Pokud budete chtít využít nová APU Raven Ridge na starších deskách, budete k tomu potřebovat aktualizovaný BIOS. Společnost MSI už připravila nové verze BIOSů pro své základní desky a další firmy by měly následovat.
Všechny základní desky MSI, které jsou vybaveny paticí AM4, by tak měly už mít k dispozici nové verze BIOSů podporující APU Raven Ridge. Pro jejich plné využití by však daná deska měla mít k dispozici alespoň jeden obrazový výstup mezi zadními porty, jinak těžko využijete integrovaný grafický čip Vega. Samozřejmě ale neplatí, že Raven Ridge na desce bez grafického výstupu fungovat nebude, neboť vždy je možné využít samostatnou grafiku. Pak ale samozřejmě nemá smysl pořizovat APU, tedy pokud nehodláte spojit jeho výkon s výkonem karty. 
 
 
Nové BIOSy už nesou AGESA Code 1.1.0.1 nutný pro to, aby v nich fungovala nová APU Raven Ridge, která přijdou na trh už příští týden. My je již máme k dispozici, a tak bude připravena recenze obou modelů, a to Ryzen 3 2200G a Ryzen 5 2400G. 
 
Vedle samotné podpory APU nové BIOSy řeší také kompatibilitu pamětí DDR4 pracujících na vysokých taktech. Je totiž jasné, že pro nová APU budeme potřebovat co nejrychlejší paměti a ani ty nebudou schopny poskytnout propustnost, která by se vyrovnala paměťovému systému na kartách Radeon RX 550. Toto GPU je přitom samo o sobě slabší, než jaké je v Ryzen 5 2400G. 
 
Na fórech společnosti MSI už uživatelé začali komentovat nové verze BIOSů, přičemž jde o kladné i záporné ohlasy a je zřejmé, že by měly následovat další dílčí verze.
 


reklama