reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI ukázalo "světově první prohnutou herní skříň"

14.6.2019, Jan Vítek, aktualita
MSI ukázalo "světově první prohnutou herní skříň"
Mezi dozvuky Computexu patří MEG Alchemy 700X od společnosti MSI, která si asi řekla, že když můžeme mít prohnuté displeje monitorů, proč by takové nemohly být i skříně. Jak to ale lze skloubit s úložištěm pro běžné komponenty? 
Prohnuté monitory mohou být praktické, zvláště ty s velkými úhlopříčkami, na které se budeme koukat z přiměřené vzdálenosti. V případě 3D her nás mohou více vtáhnout do děje, když to skloubíme s širokým pozorovacím úhlem. K čemu by ale mohla být podobně zpracovaná herní skříň? No přeci k tomu, aby se mohla vystavit na veletrhu a tam sklízet obdiv a ceny. 
 
 
MEG Alchemy 700X tak byla označena za světově první prohnutou herní skříní, na což si MSI dokonce zaregistrovalo i obchodní známku. A v čem to celé spočívá? To celkem dobře vysvětlují okolní obrázky. Máme tu prostě prohnutý panel, po němž jsou díky montážním otvorům rozesety různé komponenty. 
 
 
Vlevo máme systém vodního chlazení, uprostřed desku a vpravo pak zdroj a úložná zařízení. V rozích celého panelu pak máme sloupky a na nich je připevněné, pozor, rovněž prohnuté sklo. To celé pak stojí na nožkách, aby byla skříň stabilní a v těchto nožkách máme potřebná tlačítka či porty. 
 
 
Celý systém je modulární, což znamená, že si můžeme vybrat, kam umístíme některé komponenty, a to především chladič a úložná zařízení. MSI také dalo dohromady vzorový systém založený na desce MSI MEG X570 GODLIKE, ovšem ještě s 12nm procesorem Ryzen 7 2700X a také s RX Vega 56. 
 
Skříň sice již dostala své produktové označení a patří do rodiny MEG, ovšem dle původní zprávy není jasné, zda se dostane na trh, takže pochopitelně neznáme ani cenu. Je ale jasné, že potenciální majitel pro ni bude muset najít vhodné místo, a to nejlépe někde na stole, kde ale bude jistě zabírat mnoho místa a že by byla praktická, o tom se asi nedá moc mluvit. 
 
Zdroj: Anandtech


reklama