reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Musk nelení, zrušil představenstvo Twitteru, vrátí Vine a chce 20 USD za odznak

1.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Musk nelení, zrušil představenstvo Twitteru, vrátí Vine a chce 20 USD za odznak
Elon Musk v čele Twitteru se opravdu činí. Uplynuly další dva dny a hned tu máme několik dalších aktuálních i plánovaných změn. Dochází k dalším změnám ve vedení firmy, zdražuje se jedno předplatné, druhé se mění a vrací se roky zapomenutá služba.
Kam Elon Musk dotáhne Twitter? To je otázka, nad kterou si dnes láme hlavu mnoho lidí, a odhadovat, co se s touto sítí v budoucnu vlastně stane, netuší v podstatě nikdo. Musk totiž za další dva dny od poslední aktuality udělal hned několik přetřesů, přičemž většina z nich se nesetkala zrovna s vřelým přijetím. Už víme, že propustil několik vedoucích představitelů firmy a nyní vyšlo najevo, že firma už v podstatě nemá představenstvo. Musk je nyní jedinou osobou ve vedení firmy, dle jeho slov je to ale dočasné. Nezapomínejme, že v Twitteru má cca 1,9 mld. USD také saúdský princ Al-Valíd bin Talál, což v mnohých vzbuzuje obavy o národní bezpečnost.
 
Tesla Model 3 (Twitter)
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr
 
Další změnou jsou modré odznaky pro verifikovaný účet. Prozatím se za ně platí 5 USD měsíčně, Musk ale zvýšil cenu na mnohem vyšších 20 USD za měsíc. Otázkou je, jak se to projeví na počtu takto verifikovaných účtů. Nyní jich je okolo 360 tisíc, takže kdyby teoreticky nikdo neodešel, znamenalo by to pro Twitter přes 80 mil. USD ročně. Připomeňme, že Musk plánuje zvýšit příjmy společnosti na 5násobek dnešního stavu. Připomeňme, že v roce 2021 činily příjmy firmy 5,08 mld. USD.
 
Naopak končí články bez reklam pro předplatitele služby Twitter Blue. Toto předplatné nabízí několik výhod a právě možnost dělit se o příjmy z předplatného s vydavateli byla jedna z možností, jak mohla média monetizovat svůj obsah. To ale končí.
 
/center>
 
No a nakonec tu máme ještě Vine. Služba nabízející střih krátkých videí do délky 6 sekund, byla ukončena před 6 lety a Musk chce po svých vývojářích, aby ji co nejdříve zprovoznili. Mělo by se tak stát ještě před koncem roku, přičemž se už ozývají hlasy, že šťourat se v kódech, které mají 6-10 let, není dobrý nápad, a pokud už se má Vine vrátit, je lepší ho napsat zbrusu od začátku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama