reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na hořící solární panely Tesly si stěžuje i Amazon

25.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Na hořící solární panely Tesly si stěžuje i Amazon
Tohle opravdu nebyl pro Teslu moc dobrý týden, zejména co se týče její energetické divize. Nejprve za hořící solární panely Teslu zažaloval Walmart, nyní své znepokojení vyjádřila i společnost Amazon.
Je tomu jen pár dní, kdy Walmart podal žalobu na společnost Tesla kvůli jejím solárním panelům. Ten tvrdí, že už od nich chytlo sedm jeho poboček, což opravdu není málo a požadoval, aby Tesla odstranila solární panely z 240 poboček, kde jsou instalovány. Později ale společnosti vydaly společné prohlášení, že pracují na tom, aby systémy pracovaly spolehlivě, efektivně a bezpečně ke spokojenosti obou. Vypadá to však, že Walmart zdaleka není jediný, komu od solárních panelů Tesla a jejich příslušenství chytla střecha. Nyní se totiž ozval i Amazon.
 
Solární panely
 
ilustrační foto, zdroj: Oregon Department of Transportation (Smallman12q) [CC BY 2.0]
 
Ten říká, že v květnu 2018 se stal podobný incident v jeho skladu v Redlands v Kalifornii. Tesla na to reagovala tím, že šlo o ojedinělý incident chyby v invertoru a potvrdila, že následně provedla inspekce na dalších místech, které měly potvrdit integritu systémů. Dle Tesly tak nyní všech 11 instalací jejích solárních panelů na skladech Amazonu funguje správně, generují elektřinu, přičemž jsou pravidelně udržovány a monitorovány. Amazon se však vyjádřil, že rozhodně nemá plány si od Tesly pořizovat další solární panely.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama