reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na Xbox One brzy dorazí emulátor RetroArch

31.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Na Xbox One brzy dorazí emulátor RetroArch
Brzy v příštím roce by měli mít majitelé konzolí Xbox One možnost využít herní emulátor RetroArch, který je populární na mnoha dalších platformách. Budou si tak moci s jeho pomocí zahrát mnoho klasických hitů.
Xbox One sama disponuje zpětnou kompatibilitou s hrami pro starší konzole Microsoftu, ovšem pomocí emulátoru RetroArch se její možnosti v tomto směru značně rozšíří. Libretro totiž připraví port tohoto emulátoru pro UWP. Aktuálně lze RetroArch používat na platformách PC, Mac OS, Linux, Android, iOS, Raspberry Pi, Wii (U), PS3 a používají ho také dnes tolik prosazované mini retro konzole, jako je Nintendo SNES Classic. RetroArch je tak vskutku univerzální řešení, ale s jeho nasazením na Xbox One to nemusí být tak jednoduché. 
 
 
Jak upozorňují samotní vývojáři, vzhledem k politice Microsoftu nemusí být RetroArch k dispozici přímo v obchodě Store. Ostatně Microsoft už ze Storu odstranil různé emulátory, když aktualizoval své podmínky týkající se obsahu. Nicméně to není velká překážka, protože každý si může zapnout vývojářský režim konzole, který umožní instalovat i oficiálně neschválené aplikace. 
 
 
Jde o Developer Mode, který Microsoft nabízí oficiálně a sám právě pro vývojářské účely, jenomže za ten se platí, a to 19 dolarů. Není tak třeba využívat žádné postupy, od nichž by výrobce konzole sám odrazoval. Uživatel ale musí být připraven také na to, že pokud by se později rozhodl Developer Mode zase opustit a vypnout jej, musí obnovit tovární nastavení konzole, takže ji celou resetovat do původního stavu. 
 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama