reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Německo bude zkoumat loot boxy a možnosti jejich zákazu pro mladistvé

6.2.2018, Jan Vítek, aktualita
Německo bude zkoumat loot boxy a možnosti jejich zákazu pro mladistvé
Německo je další země, kde se bude zkoumat vliv loot boxů na hráče a řešit základní otázka, zda jde v zásadě o hazard, nebo ne. Pak se bude moci řešit i otázka jejich zákazu či omezení, aby loot boxům nebyli vystaveni mladiství. 
Co se týče loot boxů, pak lidé bojující za jejich zařazení mezi hazard zatím spíše prohrávají, protože komise v různých zemích zatím rozhodly v tom smyslu, že o hazard nejde. Nicméně celkově rozhodnuto stále není a půjde především o velké trhy, mezi něž patří USA, ale i Německo. Právě ty by mohly nejvíce ovlivnit dosavadní praktiky firem Electronic Arts, Activision, Ubisoft a jiných. 
 
 
V Německu půjde o téma k projednání pro komisi starající se o ochranu mládeže, která si zadala vlastní studii, na jejímž základě se rozhodne. Zmiňuje to německý list Welt, který sděluje, že studii provede Univerzita v Hamburku. 
 
Komise přitom už dopředu uvádí, že dle jejích informací se objevuje stále více her, které obsahují prvky hazardu, což je očividné. Vedle toho také uvádí, že obchodní modely herních společností jsou z velké části závislé na menšině herní komunity, která za mikrotransakce utrácí celkově velké peníze. Čili většina hráčů mikrotransakce ignoruje, nebo si jen sem tam něco koupí a zbytek tvoří drtivou většinu tržeb, což je také dobře známý fakt a dle zmíněné komise je to "typický projev hazardních trhů". 
 
Předseda komise Wolfgang Kreissig uvedl, že dle jeho názoru je možné, že loot boxy porušují zákaz hazardu pro děti a mladistvé a dokonce si dokáže představit jejich celkový zákaz. To by nepředstavovalo pro herní průmysl zrovna lehkou ránu vzhledem k tomu, že německý herní trh má celkovou hodnotu přes 4 miliardy dolarů. 
 
Verdikt bude vynesen někdy v letošním březnu a my také zatím ještě uvidíme, jaké výsledky přinese šetření ve státech Havaj a Washington. Vypadá to ale, že Německo bude v tomto ohledu nejrozhodnější a o jeho konečném stanovisku se dozvíme nejdříve. 
 
Zdroj: Welt


reklama