reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Německý distributor odhalil plány AMD a Intelu na tento rok

4.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Německý distributor odhalil plány AMD a Intelu na tento rok
AMD a Intel asi nepoděkují německému IT distributorovi, společnosti Bluechip Computer. Ten na již neaktivní webové adrese odhalil bezprostřední plány obou firem týkající se procesorových platforem i samotných procesorů. 
Máme tu tak celé roadmapy týkající se tohoto roku, které nás už nenechají na pochybách o tom, jakých procesorových novinek se dočkáme. Něco z toho se týká přímo desktopových či AIO počítačů firmy Bluechip, ale i z takové ho obrázku se dá vyčíst, že čipová sada Intel Z390 pro Coffee Lake a očekávaný 8jádrový desktopový procesor přijde někdy v létě. To ovšem neznamená, že v tu dobu nastoupí také onen procesor.  
 
 
Informace přicházejí přímo od firmy Bluechip, která je prostřednictvím webinaru sdílela se svými partnery z průmyslu. Na původní adrese už nic z toho není, ale to už nám může být jedno. Jak jsou tedy na tom letošní čipové sady od AMD? Už dobře známe novou sadu X470, ovšem ta by kupodivu neměla být pro letošek tou nejlepší pro patici AM4. Chystá se ještě záhadná Z490 a pak také nástupce B350 v podobě B450, jenž se na rozdíl od Z490 dal očekávat. Zato Threadrippery si asi budou muset stále vystačit s X399. 
 
Třetí obrázek ukazuje souhrnné novinky od AMD i Intelu. Představení desktopových APU Raven Ridge už máme za sebou stejně jako nové čipsety a procesory Intelu generace Coffee Lake a druhou generaci Ryzenů "Pinnacle Ridge". Opět se dozvíme o čipsetem Z490 a B450 od AMD a pak o další generaci procesorů Threadripper s oprášenými verzemi desek s X399 a nakonec tu je opět Intel Z390. 
 
Poslední obrázek se týká už výhradně čipsetů firmy Intel a opět se dozváme o brzkém nástupu Z390. Nicméně procesor Coffee Lake-S s osmi jádry dle všeho nastoupí na trh až v posledním letošním kvartálu s tím, že partneři Intelu by měli dostat v červnu první vzorky. 
 
Z těchto roadmap se tak dozvíme především o jedné novince, a sice o čipsetu AMD Z490, v jehož případě bycho mohli pouze odhadovat, co přinese. 
 
Zdroj: Anandtech


reklama