reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Neo Geo Mini: klasický herní automat v malém provedení

11.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Neo Geo Mini: klasický herní automat v malém provedení
Společnost SNK chce pozvednout nabídku staronových herních konzolí na vyšší úroveň a chystá rovnou celý herní automat, a to rovněž v mini provedení. Jedná se o připomínku automatu SNK Neo Geo MVS z roku 1990.
Řada lidí by si jistě přála mít vlastní herní automat, do kterého v mládí házela pětikačky v ušmudlané maringotce zaparkované mezi kalužemi. SNK jim to chce splnit, ale s tím, že v duchu konzolí jako NES Mini jej nebude prodávat ve velikosti srovnatelné s originálem, ale také podstatně menší. Ostatně herní automat o velikosti ledničky by herním pamětníkům jejich nové spolubydlící asi těžko trpěly. 
 
 
SNK nabídne konkrétně Neo Geo Mini jako připomínku Neo Geo MVS (Multi Video System) z roku 1990, který nabízel arkádové řežby nahrávané z cartridgí. Ten jich svého času zvládl maximálně šest najednou, ovšem dnes už není problém tento počet navýšit, a to konkrétně na 40. Pro Neo Geo MVS bylo mimochodem vytvořeno přesně 148 her, takže výběr čtyřiceti vypadá rozumně.  
 
 
Z obrázků ale těžko poznáme, jak velký vůbec bude Neo Geo Mini, a tak vězte, že jeho rozměry jsou pouze 135 x 108 x 162 mm (Š x H x V) a hmotnost 600 gramů. Hraní na velkém automatu tak bude připomínat skutečně jen vzdáleně a osobněbych se velice obával toho, jak dobře půjdou hry pomocí páčky a čtyř tlačítek ovládat. Displej má navíc úhlopříčku jen 3,5 palce, takže se u něj asi budeme muset přímo hrbit, abychom vůbec něco viděli. Naštěstí ale nebudeme odkázáni pouze na něj a pomocí výstupu HDMI půjde využít třeba televizor. Navíc nebudeme muset ani využít ovládací prvky přímo na konzoli a namísto nich ji spárovat s jedním či dvěma gamepady. Co se týče napájení, to musí zajistit adaptér, takže o mobilní zařízení se nejedná. 
 
Neo Geo Mini také přijde v domácí verzi pro Japonsko a pak v mezinárodní verzi pro všechny ostatní trhy. Lišit se budou trošku ve svém zpracování a pak už více ve firmwaru a nabídce her. Kdy to ale bude a s jakou cenou musíme počítat, to jsme se nedozvěděli. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama