reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Netgear uvádí herní router Nighthawk Pro Gaming XR1000

18.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
Netgear uvádí herní router Nighthawk Pro Gaming XR1000
Netgear přináší pro hráče nový herní router Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi6 AX5400. Ten má zvládat vysoké přenosové rychlosti, snižovat odezvy a lokalizovat ty nejrychlejší herní servery pro lepší hráčské zážitky.
Společnost Netgear má v nabídce řadu herních routerů Nighthawk, kterou rozšiřuje novým modelem Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi6 AX5400. Název napovídá, že tu máme podporu rychlého standardu Wi-Fi 6 (802.11ax). K šíření signálu jsou určené 4 antény a na zádi routeru najdeme 5 GLAN portů (4 LAN a jeden WAN). O co nejlepší výkon routeru se pak stará 3jádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz. Zajímavostí jsou ale především funkce, které nabízí Duma OS 3.0.
 
Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi6 AX5400
 
Bandwidth Allocation (QoS) dává prioritu herním zařízením a vyhrazuje jim vyšší propustnosti, a to ať už pro dané zařízení nebo konkrétní aplikaci. Geo Fencing zde zajišťuje, aby se router připojoval na herní servery ve vybrané oblasti, pomoci může i Ping Heatmap. Tato funkce otestuje rychlosti a odezvy herních serverů a pomůže uživateli vybrat ten nejrychlejší. Connection Benchmark otestuje rychlost a odezvy pod největším zatížením a Traffic Controller pak může blokovat zařízení nebo aplikaci podle zvoleného časového rozvrhu. Podle Netgearu by měl router na přetížené síti pomoci dosáhnout až o 40 % vyšších přenosových rychlostí a o 93 % kratší odezvy. Cena novinky činí $349,99.
 
Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi6 AX5400
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama