reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo představuje levnější konzoli Switch Lite

14.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Nintendo představuje levnější konzoli Switch Lite
Nintendo představuje novou herní konzoli Switch Lite. Ta bude o něco menší než výchozí Switch, podporuje pak jen hry v režimu "handheld" a má i další změny. Na druhou stranu slibuje větší výdrž na baterii.
Společnost Nintendo je tradičním výrobcem konzolí a do nabídky se brzy dostane také ořezaná verze konzole Switch s názvem Switch Lite. Nižší cena bude ale znamenat také několik ústupků. Předně to bude slabší podpora her, neboť bude přímo kompatibilní jen s těmi, které podporují "handheld" režim, chybí tak i výstup na televizi, není zde ani HD Rumble a infračervená pohybová kamerka. Abyste si hry, které tento režim nepodporují, mohli zahrát, budete si muset zakoupit příslušné bezdrátové ovladače speciálně pro Switch Lite. Nemá tedy Joy-Con ovladače, tlačítka jsou přímo napevno vedle displeje.
 
Nintendo Switch Lite
 
Víme rovněž to, že místo 6,2" displeje tu bude menší 5,5" obrazovka s HD 720p rozlišením.  Také celkové rozměry budou o něco menší, činí 208×91×14 mm místo původních 239×102×14 mm. Snížila se také hmotnost ze 400 gramů na nynějších 277 gramů. Jednou z výhod ořezané verze je větší výdrž baterie, která je patrně dána menším a slabším displejem. Z 2,5 až 6,5 hodiny jsme se tak dostali na 3 až 7 hodin. Do prodeje půjde nová konzole 20. září za cenu $199,99.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama