reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

No Man's Sky neumírá, chystá se velká aktualizace

10.8.2017, Jan Vítek, aktualita
No Man's Sky neumírá, chystá se velká aktualizace
Titul No Man's Sky od Hello Games si vysloužil dle některých možná neoprávněnou pozornost, ale to především kvůli tomu, že se stal synonymem pro nesplněné sliby herních vývojářů. Tito to ale odmítají zabalit.
Už je to téměř rok, co se objevila hra No Man's Sky, která přinesla velké rozčarování z toho, v jakém stavu si Hello Games dovolili ji vyslat na trh. Nedokázali dodat veškerý slibovaný obsah, hra byla zabugovaná a neodpovídala tomu, jak ji autoři prezentovali. Zde si tak můžeme pro pobavení připomenout malé srovnání slibů a reality. 
 
 
Vývojářům začalo být vytýkáno, že po vypuštění hry dělali mrtvé brouky, ale ačkoliv komunikace s nimi vázla, nedá se jim upřít, že se snažili a stále snaží svou hru vylepšovat. I proto už nemají recenzenti na Steamu k této hře tak moc negativní postoj, i když nedávné "smíšené" hodnocení v celkových "spíše negativních" ohlasech se za úspěch považovat nedá. 
 

Nyní autoři slíbili velkou aktualizaci na verzi 1.3, která má dorazit ještě tento týden a zároveň přiznávají, že v průběhu uplynulého "vzrušujícího, intenzivního a emotivního roku" byli sice tiší, ale pozorně naslouchali. Snažili se také napravit svou notně pošramocenou reputaci, kterou tak má dále vylepšit nová aktualizace nazvaná Atlas Rises, která přinese nový přiběh, možnost rychlého cestování pomocí portálů (na motivy Stargate) a další novinky. 
 
Ty se přidají k obsahu, který se přidá k tomu, co tvůrci připravili v uplynulém roce, což je možnost stavet základny, už původně slíbené vesmírné přepravní lodě, survival či podpora moddingu. Nová verze ale má zásadně změnit celou hru, neboť z nomádského stylu hraní nás přesune na výchozí základnu, kam se budeme moci vracet. Dostaneme tak domov. 
 
Nicméně dle Eurogameru se tato hra ani tak nezbaví své nálepky povrchního titulu, který sice nabídne obrovský vesmír, ale ten už těžko bude rozmanitější, než býval předtím. Ovšem dle Steam Spy má No Man's Sky stále své obecenstvo, které se pohybuje mezi 40 a 60 tisíci hráčů, kteří se ke hře pravidelně vrací. 
 
reklama