reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua vypouští na trh černočerné CPU chladiče Chromax Black

9.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Noctua vypouští na trh černočerné CPU chladiče Chromax Black
Mnohé zákazníky, ačkoliv uznávali nepopiratelnou kvalitu produktů společnosti Noctua, prý od koupě odrazovala jejich barva. Noctua na to nyní reaguje, a to novými produkty řady Chromax, což jsou tři CPU chladiče. 
Noctua pečlivě dodržuje své barevné schema využívající dva odstíny hnědé, ovšem v poslední době dává i na výběr mezi různě zbarvenými produkty. V případě nových procesorových chladičů Chromax Black je to jednoduché, ty mají naprosto všechno černé, a to ventilátory, žebra i heatpipe, šroubky i jejich pružinky a také spony přidržující ventilátory na místě. Ostatně sebemenší detail v jiné barvě by zde působil jako pěst na oko. 
 
 
Noctua sama potvrzuje, že od svých zákazníků dostávala požadavky na vytvoření celočerných chladičů, ale dosud se tomu vyhýbala. Důvod byl prostý, Noctua hliníkové žebroví svých chladičů na heatpipe jen nenavléká, ale rovnou je k nim pájí či spíše letuje, aby byl výsledek pevnější, odolnější a teplo také mohlo z heatpipe do žeber lépe proudit. Právě kvůli tomu je pak ale složité dělat nějaké dodatečné barevné úpravy, takže Noctua hledala jednak vhodný materiál pro zbarvení chladiče a pak i vhodný výrobní proces, který by zajistil konzistentní výsledky. 
 
 
Nyní už může nabídnout nové chladiče s označením chromax.black, které jsou ovšem až na své zbarvení naprosto stejné jako původní modely NH-D15S, NH-U12S a NH-L9i. Je tu tak jednak výkonný model pro žravé procesory, které bude chladit dvěma 140mm ventilátory, pak je to standardní věžovitý model pro 120mm ventilátor a nakonec nízkoprofilový chladič s 92mm ventilátorem, takže Noctua se touto trojicí snaží pokrýt co možná největší spektrum. 
 
 
NH-D15 chromax.black, NH-U12S chromax.black a NH-L9i chromax.black už byly vypuštěny na trh s cenami 100, 70 a 50 eur. A pro ty, kteří by si přeci jen chtěli svůj černočerný chladič nějak barevně oživit, tu jsou také nové NA-SAVP3. 
 
 
Jde o rohové protivibrační podložky, které budou samostatně za 7 eur dostupné v černém, modrém, zeleném, červeném, bílém a žlutém provedení. Na obrázku sice vidíte oranžové, ale ty jsou vyhrazeny pro speciální verzi spojenou s pitvořícím se Linusem. 
 
 
Zdroj: TZ Noctua


reklama