reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nová chyba deaktivuje Windows 10 Pro

9.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Nová chyba deaktivuje Windows 10 Pro
Na světlo světa vykoukla další chyba systému Windows 10, která už přiměla Microsoft reagovat a slíbit brzkou nápravu. Některým uživatelům se jejich legálně pořízené Windows 10 Pro najednou deaktivují. 
Chyba se samozřejmě netýká všech, kteří mají nainstalovány Windows 10 Pro. Samotný Microsoft sděluje, že se týká "omezeného množství" zákazníků, kteří mají problém týkající se aktivace, na nějž už se zaměřili jeho pracovníci. Microsoft slíbil, že chybou postižení zákazníci se dočkají nápravy během 24 hodin, což znamená nejpozději někdy v noci z dneška na sobotu. 
 
 
Chyba má být napravena automaticky a mezitím mohou zákazníci dle Microsoftu na svém PC běžně pracovat, akorát budou muset přežít pohled na vodoznak, který se zobrazuje na displeji neaktivovaného systému. 
 
Co se týče projevů dané chyby, dle uživatelů ozývajících se na Redditu se systém Windows 10 Pro deaktivuje a oznamuje, že našel licenci pro Windows 10 Home, takže vyzývá k jejich stažení z Microsoft Store a následné instalaci a aktivaci. Popřípadě je možné si pořídit licenci na verzi Pro a aktivovat rovnou instalovaný systém. 
 
Stejně jako v případě nové říjnové aktualizace, která musela být stažena z nabídky (dosud v ní není) kvůli mazání osobních dat uživatelů, i v tomto případě na chybu dle Tom's Hardware upozorňovali Insideři. 
 
A aby to celé bylo ještě podivnější, ukázalo se, že Windows 10 si v takových případech po svém restartu prohazují licence, které uživateli předhazují. Čili například po restartu si systém myslel, že má mít nainstalovánu verzi Windows 10 Enterprise for Virtual Desktops a poté opět jinou. 
 


reklama