reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové ovladače Radeon Adrenalin slibují nejen vyšší výkon ve hrách

12.12.2017, Jan Vítek, aktualita
Nové ovladače Radeon Adrenalin slibují nejen vyšší výkon ve hrách
Společnost AMD už před řadou dní ohlásila nástup ovladačů Radeon Software Adrenalin Edition, které brzy přijdou na svět. Nabídnout mají až o 19 % vyšší výkon ve hrách, ale vedle toho také řadu nových funkcí. 
AMD Radeon Software Adrenalin právě byly oficiálně vypuštěny, ale leckdo se k nim už mohl dostat a samotný výrobce také již pod embargem vypustil do světa podrobnosti, a tak není divu, že ty se dostaly na svět předčasně. Nicméně ještě před dokončením tohoto článku samotné AMD už zvedlo embargo, a tak to máme oficiální. 
 
V roce 2014 se objevila první velká aktualizace ovladačů pro karty Radeon a od té doby se už stalo běžné, že AMD si na konec roku připraví novou verzi, která přinese něco navíc než obvyklé aktualizace v průběhu roku. Nyní tu tak máme ovladače Adrenalin, jež byly dříve neoficiálně označovány za Crimson Relive Redux. 
 
 
Server Videocardz už stačil zveřejnit několik výsledků interních testů, které se týkají karty Radeon RX 480 v rozlišení Full HD na vysoké detaily a ovladačů Crimson ReLive Edition a nových Adrenalin Edition. Pokud vezmeme v potaz, že výkon se staršími ovladači rovná se 100 %, pak nové ovladače nabídnou 110 až 119% výkon ve hrách Ghost Recon Wildlands, Mass Effect: Andromeda, Overwatch, Prey či Project Cars.  
 
 
Ovladače Adrenalin dále nabídnou monitorování výkonu včetně vlastního benchmarku s výstupem do grafů a informacemi o systému. Dále tu máme notifikace s čerstvými informacemi o nových ovladačích či funkcích a aktualizacemi pro AMD Link. To je aplikace pro mobilní zařízení, s jejíž pomocí budeme moci třeba sledovat výkon či novinky od AMD.
 
 
Radeon Overlay ukáže přímo ve hrách nabídku pro nastavení karty či monitorování výkonu (Alt+R zobrazí menu), což je podporováno na API DirectX 9, 11, 12 a Vulkan. Radeon ReLive umožní spravovat, organizovat a uploadovat naše "herní vzpomínky" ve formě videí, sdílet je na sociálních médiích a upravovat je. 
 
overlay menu v Prey
  
Enhanced Sync podporuje synchronizaci na všech Radeonech s architekturou GCN, dále i pod API Vulkan, na více kartách v CrossFire či se zapnutou AMD Eyefinity. Nakonec tu máme novinky spojené s Radeon Wattman, kde jsou k dispozici profily s možností sdílení a také podpora Vulkanu na Frame Rate Target Control (nastavení cílového/maximálního framerate). 
 
Zajímavé je, že nové ovladače se nezaměřují ani tak na nové karty Vega, neboť nárůst výkonu se týká karty RX 480, což je Polaris a ještě k tomu na kartě starší generace. 
  
Zdroj: TZ AMD


reklama