reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA má za sebou opět rekordní kvartál

11.8.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA má za sebou opět rekordní kvartál
NVIDIA zažívá zlaté období, které jí přináší velké zisky a neustále rostoucí tržby. Může se tak pochlubit dalším rekordním kvartálem, za nějž utržila 2,23 miliardy dolarů. To je přitom o více než polovinu lepší než před rokem. 
NVIDIA nedávno ukončila svůj druhý fiskální kvartál roku 2018, a to 30. července, a nyní už má spočítáno, že za něj stačila utržit 2,23 miliard dolarů, což je o 56 % více než před rokem (1,53 mld.) a oproti prvnímu kvartálu f. roku 2018 to je také lepší, neboť za něj NVIDIA utržila 1,94 miliardy. 
 
Znamená to, že dle GAAP principů NVIDIA vydělala 0,92 USD na rozředěnou akcii, a to je o 124 procent lepší než před rokem. Dle Non-GAAP principů to činí 1,01 USD na rozředěnou akcii, což je zase o 91 % lepší než před rokem. Čistý zisk za uplynulý kvartál činil 583 či 638 milionů dolarů (GAAP a Non-GAAP).
 
Jensen Huang, CEO NVIDIE, si pochvaloval především růst prodejů jejích GPU, který neustále zrychluje, a to především v oblasti datových center, ale také v automobilovém průmyslu, kde je aktuální platforma DRIVE PX. Konkrétně pak zmínil především nové GPU Volta, které v hlubokém učení nabídne stonásobný výkon oproti tomu, co GPU zvládla před čtyřmi lety. 
 
Pro třetí čtvrtletí NVIDIA předpokládá, že tržby dosáhnou 2,35 miliard dolarů plus/minus dvě procenta, marže se budou pohybovat kolem 58,7 %. Firma také plánuje v aktuálním roce vyplatit svým akcionářům celkem 1,25 miliardy dolarů na dividendách a zpětně odkoupených akciích. 

Zdroj: TZ NVIDIA
reklama