reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA očekává první 4K monitory se 144 Hz, G-Sync a HDR v dubnu

23.3.2018, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA očekává první 4K monitory se 144 Hz, G-Sync a HDR v dubnu
NVIDIA podporuje výrobce monitorů k tomu, aby začali nabízet více kvalitních monitorů s vysokým rozlišením. Cílí tím konkrétně na rozlišení 4K/Ultra HD, obnovovací frekvence až 144 Hz a navíc podporu HDR a samozřejmě i G-Sync.
Přicházejí tak zprávy, že nároční hráči by se měli už brzy dostat ke svým vysněným monitorům, které budou založeny především na panelech AHVA, a to konkrétně na modelech M270QAN02.2 od společnosti AU Optronics. Jde o skutečně pozoruhodný produkt, který slibuje velice kvalitní obraz, a to nejen pro hry. 
 
 
Pokud si shrneme základní vlastnosti panelů M270QAN02.2, pak tu máme jednak rozlišení 3840 x 2160, obnovovací frekvenci až 144 Hz, maximální jas 1000 cd/m2, což stačí pro HDR10, pak tu je také systém přímého LED podsvícení rozděleného na 384 zón a technologie Quantum Dot, která krom HDR10 zajistí také pokrytí barevného prostoru DCI-P3. 
 
 
Mluvit můžeme o monitorech Acer Predator X27 a Asus ROG Swift PG27UQ, které představují implementaci daného panelu a které už měly být na trhu od loňského roku. Ani jedna z těchto firem neuvedla, jaký je důvod tohoto zdržení, a tak může jít o problémy s výrobou samotných panelů nebo o změny referenčního designu na straně NVIDIE. 
 
Nicméně právě NVIDIA uvedla, že tyto nové monitory přijdou na trh v letošním prvním kvartálu, čímž ale nemyslela obvyklý kalendářní rok, ale svůj fiskální rok. A jeho aktuální kvartál končí 29. dubna 2018, takže lze předpokládat, že se nové monitory dostanou na trh během následujícího měsíce. 
 
Zdroj: Anandtech


reklama