reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA opět začne ke kartám dávat hry zdarma

4.6.2018, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA opět začne ke kartám dávat hry zdarma
Už je to mnoho měsíců, kdy jsme si naposledy mohli na trhu koupit grafickou kartu s oficiální nabídkou firmy AMD či NVIDIA zahrnující hru zdarma. Nyní to vypadá, že se s normálními cenami vrací i takové nabídky.
Dá se říci, že nabídky her, a to především těch ze soudku AAA, zdarma ke grafickým kartám skončily v době, kdy se o tyto karty začali opět zajímat více těžaři kryptoměn než hráči. V takovém případě přirozeně nemělo smysl k těmto kartám nabízet hry zdarma, i když by to mohlo alespoň trošku zpříjemnit výhled na nabobtnalé ceny. Ty se však nyní už v řadě případů vrátily na hodnoty z minulého podzimu, kdy jsme se také naposledy setkali v případě firmy NVIDIA s nabídkou hry zdarma. 
 
 
NVIDIA v minulém roce nabízela nové hry zdarma ke svým grafickým kartám téměř každý měsíc, a to až do října a v případě firmy AMD tyto akce skončily už dříve, což je pochopitelné vzhledem k tomu, že o Radeony byl mezi těžaři velký zájem už dříve, a to především o ty výkonnější. Když se tak podíváme na nabídky z minulého roku, AMD s tím přestalo po ohlášení RX Vega Radeon Packs z loňského července. 
 
 
Dnes už jsou tak akce jako AMD Never Settle jen mlhavou vzpomínkou, ale tu by nám výrobci mohli brzy oprášit, jak uvádí server VideoCardz, který odhalil dva obrázky z prezentace NVIDIE, dle nichž nám právě NVIDIA brzy nabídne hru The Crew 2.  
 
Tato nabídka se má týkat karet Nvidia GeForce GTX 1080 a GTX 1080 Ti (a popřípadě i jejich mobilních verzí nebo hotových počítačů). NVIDIA láká konkrétně na edici Standard PC hry The Crew 2, která přijde na trh 31. června. Do té doby tak můžeme očekávat, že tato nabídka bude oficiálně představena. Abychom si ji zahráli ve slušné kvalitě v rozlišení Full HD při 1080p a 60 FPS, bude to chtít alespoň GeForce GTX 1060 6GB nebo Radeon RX 470. 
 
NVIDIA má ostatně dobrý důvod navrátit herní promo akce nyní, když zájem těžařů opadl. Má zájem na tom, aby se dobře prodávaly právě karty GTX 1080 a GTX 1080 Ti, neboť se očekává brzký nástup další generace, a to právě nejdříve modelů GTX 1170 a 1180, které by měly svým výkonem nahradit právě zmíněné Pascaly. To je samozřejmě jen odhad založený na zkušenostech z minulých let.  
 
Nicméně, Jensen Huang před několika hodinami prozradil, že nové GeForce se na trh ještě nechystají. Na otázku, kdy přijdou na trh odpověděl, že to "bude trvat ještě dlouho". Na druhou stranu, pod touto odpovědí si můžeme představit cokoliv: kvartál i rok. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama