reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA vybavila servery GeForce Now podporou RTX

20.8.2019, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA vybavila servery GeForce Now podporou RTX
NVIDIA provozuje vlastní herní streamovou službu, a sice známou platformu GeForce Now. Nyní se dozvídáme, že ta nabídne i možnost hrát hry s podporou technologií RTX. Servery tak byly vybaveny příslušnými kartami.
NVIDIA tuto skutečnost ohlásila na Gamescomu a také že nejdříve v Německu budou moci uživatelé služby GeForce Now hrát s využitím ray tracingu. Tato služba je přitom zatím ještě v betaverzi a dá se očekávat, že až bude její vývoj a testování dokončeno, bude tu už i silná konkurence v podobě Google Stadia. Nicméně GeForce Now zájemcům už dnes umožní hrát s ray tracingem, což platí či bude platit i pro Macy a slabá PC, která by se sama na něco takového nezmohla a také telefony s Androidem.  
 
 
Jak už bylo uvedeno, ray tracing na GeForce Now je k dispozici nejdříve v Německu, ovšem vedle toho také v oblasti severní Kalifornie, kam NVIDIA také nainstalovala nové servery. Později bude tato služba rozšířena na další regiony, ale které konkrétně a kdy to bude, to se nedozvíme. 
 
Co se týče aplikace GeForce Now pro Androidy, na té NVIDIA právě pracuje, ale rovněž netuší, kdy bude vypuštěna na trh. K takovému hraní ale chce doporučovat telefony firem Samsung a LG a uživatel si bude muset opatřit také nějaký ovladač, a to třeba gamepad připojovaný přes Bluetooth. 
 
Služba GeForce Now je přitom dostupná v betaverzi už od roku 2017, ovšem NVIDIA už stačila ohlásit, že během následujících měsíců by tato fáze měla skončit a nastoupit už ostrý provoz. Kdy to ale přesně bude a jaké máme očekávat ceny, podmínky, dostupnost a tak dále, to nikdo neprozradil. 
 
 


reklama