reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA vypustila první Creator Ready Drivers: více výkonu pro práci

21.3.2019, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA vypustila první Creator Ready Drivers: více výkonu pro práci
NVIDIA už dlouho nabízí své Game Ready Driver, které vždy ve své nové verzi reagují na nabídku nejdůležitějších herních novinek. Nyní tu máme Creator Ready Driver a je jasné, že půjde o stejnou věc, jen ne pro hry, ale pro jiné aplikace. 
Nvidia Creator Ready Driver jsou určeny pro GeForce generace Pascal, Volta a Turing, čili GTX 1000 a novějších karet, takže nejde o ovladače pro vyložené pracovní stanice založené na kartách řady Quadro, ale na běžné a svým určením herní karty. Může tak jít o zlatou střední cestu pro ty, kteří chtějí na své sestavě především pracovat, ale zároveň nemají prostředky pro koupi drahé grafiky Quadro. 
 
 
NVIDIA k dobru přidala vyjádření zástupce firmy Autodesk, který si pochvaluje vyšší úroveň podpory aplikací, které pomáhá vytvářet. Jako vůbec první verze budou k dispozici Creator Ready Driver 419.67, přičemž ty si můžeme stáhnout zatím pouze pro Windows 10 64bit a je otázka, zda se vůbec dočkají třeba uživatelé systému Windows 7, ale to jen těžko vzhledem k tomu, že tento OS už ani ne za rok končí, respektive mu končí i rozšířená podpora. 
 
 
Jak se dalo očekávat, NVIDIA bude ladit i výkon nových ovladačů ve vybraných aplikacích, takže tu máme až 13 procent navíc v Blender Cycles, shodně 9 procent v Adobe Photoshop CC a Premiere Pro CC a plus 8 procent v Cinema 4D. 
 
Nové ovladače byly také vyladěny pro Autodesk Arnold, Unreal Engine 4.22, REDCINE-X Pro, Adobe Light room a Substance Designer. Lze očekávat, že podobně jako v případě Game Ready Driver budou přicházet další verze s optimalizací dalších aplikací, ale není jasné, v jaké kadenci. 
 
 
NVIDIA také nabízí pomoc při rozhodování, zda si máme vybrat Game Ready Driver, nebo Creator Ready Driver. Tvrdí, že veškeré ovladače nabízejí plnou podporu pro hry i různé aplikace pro tvorbu obsahu či jiné. V tomto ohledu tak mezi nimi není rozdíl, ale pokud se někdo považuje hlavně za hráče, který preferuje brzkou podporu nejnovějších her, přirozeně si vybere Game Ready Driver. Pokud na svém počítači ale spíše tvoříme design, grafiku, stříháme video a hledáme hlavně stabilitu a kvalitní prostředí pro práci, Creator Ready Drivers jsou jasnou volbou. 
 
To tedy napovídá, že nové Creator Ready Drivers nebudou aktualizovány tak často jako herní ovladače, což je logický důsledek toho, že NVIDIA cíli především na stabilitu. 
 
Zdroj: NVIDIA via Twitter


reklama