reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Obaly Coffee Lake ukazují klíčové vlastnosti procesorů

21.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Obaly Coffee Lake ukazují klíčové vlastnosti procesorů
Procesory Coffee Lake mají být už zakrátko formálně představeny, i když na trh se hned tak nedostanou, i když na web se nyní dostaly obrázky jejich obalů, takže by to nemuselo trvat tak dlouho. Z obalů se ale především dozvíme některé skutečnosti.
Právě dnes má Intel představit procesory Coffee Lake pro patici LGA 1151, takže není divu, že se už dříve objevily některé materiály, jež jsou s nimi spojeny. Jde především o grafiku použitou na jejich krabicích, která prozrazuje některé zásadní detaily. 
 
 
Především se potvrzuje, že ačkoliv jde o procesory do patice použité už ve dvou generacích základních desek, právě v nich pracovat nebudou. Neočekávají se přitom nějaké zásadní změny architektury, ale je možné, že Intel prostě musel danou patici LGA 1151 použít a zapojit jinak než na deskách s 200 a 100 Series. Tak či tak, prostě a jednoduše budeme potřebovat zbrusu novou desku s čipsetem ze 300 Series. 
 
Dále můžeme na krabici nového Core i5 vidět nabídku šesti jader (bez Hyper-threadingu), technologie Turbo Boost 2.0, Optane a také dvoukanálového zapojení pamětí DDR4. Nic jiného jsme ani nečekali, stejně tak jako grafiku 630, ovšem stejně jako u dnešních mobilních Core 8. generace už to není HD 630, ale UHD 630 na znamení toho, že procesor zvládne multimédia ve vysokých rozlišeních UHD/4K. 
 
 
Na obrázku krabice nového Core i7 máme už zdůrazněn Hyper-threading pro celkem 12 logických jader a vedle toho to jsou stejné specifikace jako u Core i5.  
 
Intel zatím ještě neuvedl, kdy přesně můžeme tyto procesory očekávat na trhu, ale dle hesla "Desktop in fall" je zřejmé, že to bude někdy na podzim, takže nejdříve na konci září. 
 
Zdroj: Anandtech
reklama