reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Oculus Rift od zítřka v předprodeji

5.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Oculus Rift od zítřka v předprodeji
Společnost Oculus VR oznámila, že od zítřejšího dne si budeme moci předobjednat nový VR headset Oculus Rift, který přijde v první volně prodejné verzi. Můžeme tedy očekávat, že se zítra dozvíme konečné specifikace a hlavně cenu.
Oculus Rift bude v předprodeji od zítřejších 8 hodin ráno pacifického standardního času, čili od naší páté hodiny odpoledne. Výrobce ale ohlásil pouze to, takže informace o ceně a konečné dostupnosti se dozvíme právě až zítra odpoledne. Zatím víme jen to, že Oculus Rift má být k dispozici někdy v této první čtvrtině roku a že jeho cena nepůjde pod 300 USD. Spíše se můžeme obávat, že bude výrazně vyšší.





Zítra tedy nastane velká událost pro celý VR průmysl, který čeká především na dostupné headsety a pak se bude moci už více řešit obsah a případně potřebný výkon počítačového hardwaru. Zatím to vypadá, že dříve zmíněné požadavky na kartu o výkonu GTX 970 byly spíše podceněné a půjde skutečně o minimum. Nové generace grafických karet NVIDIA Pascal a AMD Polaris tak budou příznivci VR hraní o to více očekávány.





Firma Oculus VR tedy slíbila, že zítra se dozvíme vše, co potřebujeme vědět o Oculus Rift, abychom se mohli rozhodnout k předobjednání. Později ve středu odpoledne (18:00 PST), takže u nás již ve čtvrtek, budou účastníci konference zpovídat samotného zakladatele firmy, jímž je Palmer Luckey. Dozvíme se tak snad vše, co by nás mohlo zajímat a co nepokrylo oficiální představení headsetu. K tomu mají zákazníci mimochodem dostat dvě hry zdarma, a to Lucky's Tale od Playful a EVE: Valkyrie od CCP, přičemž hned po oficiálním představení headsetu máme očekávat "obrovské množství průkopnického obsahu", který bude pro něj určen.

Otázka je, kdy dorazí ovladače Oculus Touch. Poslední informace udávají, že to bude někdy v druhém čtvrtletí, neboť je třeba je vyšperkovat. Do té doby bude možné používat prostý ovladač pro Xbox. Uvidíme, co nového se dozvíme o konkurenčním HTC Vive, jenž přijde na trh pravděpodobně v dubnu.

Zdroj: Hexus.net
reklama