reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Odraz mrtvé kočky? Bitcoin rostl o 33 %, Bitcoin Cash o 200 %

24.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Odraz mrtvé kočky? Bitcoin rostl o 33 %, Bitcoin Cash o 200 %
Hodnoty kryptoměn poslední měsíce dost padaly a např. Bitcoin Cash se dostal na pouhá 2 % toho, co měl před rokem. V posledních dnech ale kryptoměny zase rostou, Bitcoin Cash hned na trojnásobek.
Před měsícem jsme vás informovali, že Bitcoin už spadl pod magickou hranici $5000. U toho nezůstalo a postupně se propadl až na $3143, což je zhruba šestina hodnoty, kterou měl před rokem v době jeho rekordu. Bitcoin Cash na tom je ještě hůře. Jeho rekord se pohyboval okolo $4300 těsně před Vánoci minulého roku, ale před týdnem už byl na pouhých $76. Pokud jej tak někdo koupil za jeho maximální cenu, tak by před týdnem při prodeji vykázal ztrátu 98 %. Vypadalo to, že kryptoměny se už nahoru asi nikdy nezvednou.
 
Bitcoin logo
 
Poslední týden ale ukazuje jiný trend a analytici říkají, že by mohlo jít o jev známý jako "odraz mrtvé kočky (dead cat bounce). Jde o stav, kdy se akcie (nebo měna,...) po dlouhém a drtivém poklesu najednou začne vzmáhat, aby chvíli po tom definitivně umřela. Zatím nemůžeme říci, zda to bude i případ kryptoměn.
 
Nicméně se pojďme podívat, jak to dnes vypadá. Např. Bitcoin má nyní hodnotu okolo $4200, což o 33 % více než před týdnem. To je velmi pěkný nárůst, nicméně z nejsledovanějších kryptoměn je toto jeden z nejmenších vzrůstů hodnoty, ostatní na tom byly mnohem lépe. Bitcoin Cash se ze svých $76 vyšplhal dokonce na dnešních $206 (navíc 170 %) a před pár dny byl na $230, tedy trojnásobku. Nahoru ale lezly i jiné kryptoměny, Ripple XRP šel z $0,28 na $0,44 (přes 55 %), Litecoin z $23 na $36 (přes 55 %), Ethereum z $83 dokonce na $155 (přes 85 %). A jak to vidíte vy? Myslíte si, že jde o poslední záchvěv kryptoměn před smrtí?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama