reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Okres na Floridě bude vybírat daně i v bitcoinech

20.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Okres na Floridě bude vybírat daně i v bitcoinech
Zatímco mnohé státy se snaží kryptoměnám co nejvíce vyhýbat nebo je aspoň regulovat, okres Seminole County na Floridě je začne přijímat jako měnu pro platbu některých daní a poplatků jako jsou např. ty za registrační značky. 
Okres Seminole County na Floridě je průkopníkem v kryptoměnách. Výběrčí daní Joel Greenberg totiž prohlásil, že jeho úřad bude prvním, kdo bude akceptovat platby v Bitcoinech a Bitcoin Cash. Takto bude možné platit daně z nemovitostí, vydávání občanských průkazů nebo registrační značky na auta. Chce tak dle svých slov zajistit větší transparentnost a přesnost v platbách. 
 
Bitcoin
 
autor: MichaelWuensch, public domain (Pixabay)
 
Aby se zabránilo problémům s vysokou volatilitou kryptoměn, částka přepočtená na bitcoiny bude platit jen 15 minut. Pokud v této době dojde k výkyvu hodnoty, pro platícího bude pořád platit původní částka. I samotný úřad má volatilitu pojištěnou. O zpracovávání plateb se stará společnost BitPay, která úřadu hned proplatí hodnotu bitcoinů v dolarech. Úřad tak kryptoměny nebude držet na svých účtech a připisovat si bude dolary. Za to si BitPay naúčtuje 1% provizi, kterou zaplatí poplatník (o tuto částku se mu navýší to, co má zaplatit). Okolní okresy se už vyjádřily, že krok svého souseda nehodlají zatím následovat, byť jej shledávají zajímavým. Některé dokonce pochybují, zda je něco takového možné ze zákona. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama