Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OLED, 4K a 240 Hz přichází: Asus uvádí monitor ROG Swift PG32UCDM

23.8.2023, Milan Šurkala, aktualita
OLED, 4K a 240 Hz přichází: Asus uvádí monitor ROG Swift PG32UCDM
Na trh se blíží konečně další herní monitory, a to i s rozlišením 4K a vysokou frekvencí 240 Hz. Jedním z prvních bude Asus ROG Swift OLED PG32UCDM, který přinese i technologii kvantových teček.
Mnozí netrpělivě očekávají nové herní monitory s technologií OLED. Jednou z novinek by měl být Asus ROG Swift OLED PG32UCDM, který se má stát jedním z prvních 32" 4K OLED monitorů na trhu. Podobným má být i Dough Spectrum, u něhož ale není jisté, zda a jaké zpoždění nabere. Asus slibuje 32" úhlopříčku, rozlišení UHD 4K (3840×2160 pixelů), panel OLED s kvantovými tečkami (tedy QD-OLED 2. generace), prémiové pasivní chlazení ROG s grafenovým chladičem a vysokou obnovovací frekvenci 240 Hz.
 
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
 
Monitor může dosáhnout špičkového (tzn. pouze lokálního) jasu 1000 nitů pro HDR obraz, celoplošně by mělo jít o 250 nitů. Dále můžete očekávat velmi krátkou odezvu 0,03 ms GTG, alespoň papírově. V neposlední řadě tu máme podporu synchronizační technologie G-Sync Compatible. PG32UCDM je vybaven porty HDMI 2.1 i DisplayPort 1.4 s DSC, je tu i USB-C. Máme tu podporu Smart KVM, tedy možnost ovládání dvou PC pomocí jedné sady klávesnice a myši přes monitor, umí také PIP. Cenu a přesnou dostupnost zatím neznáme.
 
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.