reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OMDO: zahrajte si Doom ve stereogramu

18.6.2018, Jan Vítek, aktualita
OMDO: zahrajte si Doom ve stereogramu
Doom byl přepracován už do mnoha různých verzí, které byly brutálnější nebo měly připomínat jiné hry. Nyní je tu ale verze OMDO založená na enginu Unity, která nám umožní hrát Doom v podobě stereogramu, čili s opravdovým 3D vjemem. 
Stereogramy nám sice zprostředkují 3D vjem, ale obvykle ve snímku z různobarevných teček, kde je jen několik hloubkových úrovní a že bychom se mohli pokochat detaily, o tom se nedá mluvit. Spíše se obvykle musíme snažit zjistit, jaký objekt se ve stereogramu vůbec ukrývá. Je tak jasné, že pokud jde o 3D hru v podobě stereogramu, budeme mít povětšinou problém se vůbec nějak orientovat. 
 
 
Mluvíme konkrétně o projektu OMDO, který je založen na enginu Unity a s opravdovým Doomem moc společného nemá. Nejvíce nám jej připomenout použité samply. 
 
 
Pokud už máte zkušenosti se stereogramy, nebude pro vás jistě žádný problém se vpravit do zachycených snímků ze hry. V ní samotné se však obraz neustále mění, takže to pro vaše okolí bude spíše vypadat, jako byste tupě zírali na šumící obrazovku. A právě kvůli tomuto šumění může být zpočátku velice obtížné do 3D světa OMDO vůbec proniknout. I poté se v obrazu bezpečně ukáží jen jednoduché struktury, takže pak není ani jasné, který z těch fleků na nás střílí, protože malé objekty kvůli šumu velice snadno zanikají v pozadí. 
 
Nakonec ale s trochou cviku lze najít toho grunta a odstřelit brokovnicí, ale o herním zážitku se moc nedá mluvit, a to především kvůli velice obtížné orientaci v prostoru. Však "textury" veškerých objektů jsou stále ty samé, a sice barevné šumící fleky. Za vyzkoušení ale tato verze rozhodně stojí a statické stereogramy dává na zcela jinou úroveň. 
 
Zdroj: OMDO


reklama