reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Osmijádrové Core jsou v předprodeji, ceny nepotěší

24.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Osmijádrové Core jsou v předprodeji, ceny nepotěší
Dlouho jsme čekali na to, až se Intel rozhoupe a pošle své očekávané osmijádrové procesory Core pro patici LGA 1151. Nyní se to už stalo, a tak se dozvíme už i ceny a ten, kdo doufal, že budou příznivé, může přestat doufat.
Obchod CentralPoint už má v nabídce oba osmijádrové procesory, které Intel nabídne pro běžné desktopy, čili Core i9-9900K a Core i7-9700K. My jsme mohli doufat, že Intel se bude snažit tyto procesory nabídnout za ceny, které by byly i v porovnání s druhou generací procesorů AMD Ryzen zajímavé. Posuďte ale sami, jak to vypadá.  
 
 
 
Je důležité si uvědomit, že uvedené ceny jsou bez DPH, takže koncové částky budou o 21 procent vyšší, a tedy 652 a 833 eur. To nemá obdobu u procesorů Ryzen, ale až u procesorů Ryzen Threadripper 2920X a 2950X s 12 a 16 jádry za ceny 649 a 899 USD, ale na druhou stranu by to snad neměly být doporučené ceny nových Intelů.
 
Osmijádrové procesory Ryzen stojí nanejvýš 329 USD či na našem trhu pak v podobě modelu Ryzen 7 2700X pod 8500 Kč s daní. To dané Intely seženeme spíše za cca 16.800 Kč a 21.500 Kč, pokud budeme brát v úvahu právě ceny z CentralPointu.
 
Opravdová dostupnost je naplánována na začátek října, takže si zájemci ještě pár týdnů počkají. Dobrá zpráva je alespoň ta, že CentralPoint obvykle prodává hardware v předprodeji za trošku nafouklé ceny, takže ty doporučené by snad měly být o něco nižší. To bychom se ale už měli brzy dozvědět. V našich obchodech se zatím nic takového nenabízí. 
 
Zdroj: Videocardz


reklama