reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Parrot Bebop: létající drone pro smartphone i Oculus Rift

12.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Parrot Bebop: létající drone pro smartphone i Oculus Rift
Francouzská společnost specializující se na bezdrátová zařízení oficiálně představila létajícího drona s označením Bebop Drone, jejž budeme moci ovládat pomocí telefonu či tabletu a dokonce se na něj napojit i headsetem Oculus Rift.
Parrot Bebop Drone tak bude moci být využit jako létající oko, s jehož pomocí se uživatel bude moci vznést a podívat se i tam, kam by se jinak nedostal. K dispozici pro něj bude kamera s rozlišením Full HD, která pokryje díky svému objektivu 180° úhel pohledu. Její výstup si dokonce budeme moci nechat zobrazit pomocí headsetu Oculus Rift.





To díky živému video streamu, který však pochopitelně budeme moci sledovat i na jiných zařízeních, a především tedy tabletech či chytrých telefonech. K dispozici pro to bude aplikace FreeFlight 3.0 pro iOS a Android, s jejíž pomocí budeme moci drona i ovládat. A pro toho, komu zrovna neimponuje ovládání pomocí dotykové obrazovky bude k dispozici také fyzický ovladač, na nějž si budeme moci tablet připojit.





Bebop Drone může také ukládat video (Full HD v MP4) či fotografie (13Mpix JPEG) na své vlastní úložiště a výrobce slibuje, že rozhraní Wi-Fi nabídne dosah 300 metrů. Ovšem díky zmíněnému ovladači, který dostal jméno Skycontroller, bude dosah navýšen až na dva kilometry. Další možností je do paměti dronu naprogramovat cestu a pokud se snad ztratíte, měl by být schopen se sám vrátit po pouhém stisku tlačítka.





Celé zařízení váží kolem jednoho kilogramu a je vybaveno čtyřmi vrtulemi, jež se prý umí samy zastavit, pokud se jich něco dotkne, čili výrobce myslel také na bezpečnost. Otázkou je, zda se nebudou zastavovat také omylem, nebo když do nich vlétne třeba hmyz, což by mohlo přijít draze.





Jak draze, to zatím není jasné, protože cena ještě nebyla stanovena. Však je ještě čas, neboť Bebop Drone bude k dispozici od posledního čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: Hexus.net
reklama