reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Phanteks Enthoo Evolv Shift: elegantní skříně pro moderní byt

26.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Phanteks Enthoo Evolv Shift: elegantní skříně pro moderní byt
Společnost Phanteks vysílá na trh dvě nové elegantní skříně, které by si měly dle jejích představ najít své místo především v našich obývacích pokojích či alespoň na stolech. Jde o modely Enthoo Evolv Shift a Evolv Shift X.
Nic nám ale samozřejmě nebude bránit v tom, abychom tyto skříně umístili kamkoliv jinam, ale vzkaz výrobce je jasný, tyto skříně nejlépe vyniknou jako součást výbavy obýváku nebo přiznaná výbava stolu, ne jako něco zakopnutého pod ním.
 
 
 
Phanteks Enthoo Evolv Shift a Evolv Shift X  vypadají velice podobně, ale druhý model s X v označení je přeci jen podstatně vyšší, a tím i mohutnější. Plochu ale zaberou v podstatě stejnou, pokud se je rozhodnete umístit právě do vztyčené pozice, ale jinak mohou být i položeny na bok 
 
 
Phanteks se chlubí moderním designem, který využívá zkosené hrany hliníkových bočnic, hrubé větrací mřížky na bocích a také dnes tolik moderní temperované sklo.  


Vrchní panel skříně s průduchy lze snadno otevřít, neboť je přimontován pomocí pantů a po odmontování skleněných panelů a odsstranění těch kovových získáme plný přístup ke všem komponentám, neboť skříň tak bude odhalena z celkem pěti stran. Nezapomnělo se také na podporu RGB LED systémů, a to firem MSI, Gigabyte a Asus, čili předních výrobců základních desek. A samozřejmě tu máme i kupu prachových filtrů. 
 

Evolv Shift má rozměry 170 x 470 x 274 mm a Shift X pak 170 x 650 x 274 mm. Je tak zřejmé, že se do nich těžko vejdou velké základní desky. Ve skutečnosti se počítá s formátem Mini ITX a k tomu model X nabídne také dvě diskové pozice, čtyři pro SSD a podporu vodního chlazení. 
 
 
Pro grafické karty má menší model 350 mm volného prostoru a větší pak až 529 mm, takže je jasné, že karty budou instalovány s vertikální orientací. Pro procesorový chladič je tu ale jen 82 mm prostoru nad deskou, takže buď využijete originální BOX chladič, nějaký nízkoprofilový, nebo právě vodní chlazení. 

Obě skříně budou k dispozici od srpna v šedém či černém a matném provedení za doporučené ceny 160 a 110 eur s pětiletou zárukou. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama