reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips nabízí 40" prohnutý monitor s Ultra HD

16.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Philips nabízí 40" prohnutý monitor s Ultra HD
Pokud chcete opravdu smysluplně využít rozlišení Ultra HD na desktopu a nepotřebujete zrovna velice jemný rastr, chce to velkou úhlopříčku. Takových 40 palců na Philips BDM4037UW vypadá celkem vhodně, neboť to je ekvivalent čtyř 20" monitorů s Full HD.
S takovým monitorem na stole se nebudete ani muset starat o nastavení velikosti textu, aplikací a dalších položek, jaké nabízí moderní systémy Microsoftu. Prostě si ponecháte výchozích 100 procent, pokud ovšem zvládnete pohled na 40" obrazovku z běžné vzdálenosti, ze které koukáme na podstatně menší velikosti. Zde nám to alespoň trošku usnadní prohnutá obrazovka Bavíme se o monitoru Philips BDM4037UW, který krom uvedeného nabídne také podporu Ultra Wide Colour Technology a Philips MultiView. Neočekávejme však ty nejlepší barvy, však pokrytí prostoru NTSC tu je 85procentní oproti standardu 72 procent. MultiView je zase klasická možnost velkých monitorů s vysokým rozlišením a v tomto případě nám umožní krom jiného rozdělit obrazovku až na 4x Full HD s nezávislými vstupy.





Philips BDM4037UW využívá panel typu VA s podsvícením pomocí W-LED s pozorovacími úhly 178° v obou směrech a C/R > 10. Maximální jas je 300 cd/m2 a obnovací frekvence nejspíše 60 Hz v nativním rozlišení. Philips tak zde míří na tvůrce obsahu pracující v CAD či 3D modelovacích programech a popřípadě ty, kteří potřebují mít před sebou viditelné opravdu velké tabulky.

Mezi známé specifikace se ale nedostala řada věcí, jako třeba schopnosti stojanu (podporováno je ale VESA 100 x 100), uveden nebyl kontrastní poměr nebo poloměr zakřivení. Víme ale o dvou 5W reproduktorech, rozhraních VGA (Analog ), DisplayPort x 2, HDMI (1.4) - MHL x 1, HDMI (2.0) - MHL x 1, hubu se čtyřmi porty USB 3.0 s funkcí rychlého nabíjení a pak tu jsou samozřejmě také audio konektory, a to jeden také pro sluchátka.

Philips BDM4037UW by se měl dostat na trh již brzy za cenu kolem 18.000 Kč.

Zdroj: Philips
reklama