reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips nabízí třio 4K HDR monitorů pro obývací pokoje i PC

22.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Philips nabízí třio 4K HDR monitorů pro obývací pokoje i PC
Společnost Philips si připravila tři nové velké monitory, které nabízejí rozlišení 4K, vedle toho i HDR a určeny jsou především pro naše obývací pokoje. Jde o monitory jak pro herní konzole, tak pro PC či snad HTPC. 
Nejmenší z celé trojice je Philips 27 Momentum je v podstatě zmenšenou verzí monitoru Philips 55 Momentum, ale i tak nabízí rozlišení 4K při obnovovací frekvenci 60 Hz, která může být řízena pomocí Adaptive-Sync. Monitor je také označen jako HDR Ready, ale co konkrétního to znamená, to se zatím nedozvíme. Tento monitor je zaměřen především pro majitele konzolí a nabízí pouze rozhraní HDMI 2.0. 
 
 
Dále tu je Philips 31.5 M1, což je 31,5" model určený pro PC, jenž má mít naprosto stejný design jako předchozí 27" model. Nicméně s rozlišením 4K nabízí obnovovací frekvenci až 120 Hz, pokud se využije DisplayPort. Zde už se také dočteme o certifikaci DisplayHDR 600. 
 
 
Nakonec tu máme Philips 55 Momentum, který už může se svou 55" obrazovkou nahradit velký televizor. I tento model oplývá rozlišením 4K a navíc má pod obrazovkou zavěšený soundbar využívající reproduktory od Bowers & Wilkins. Dále se dočkáme certifikace DisplayHDR 1000 a také obnovovací frekvenci až 120 Hz. 
 
Všechny tři tyto novinky mají dorazit na trh až někdy v první čtvrtině příštího roku, přičemž největší 55 Momentum by měl přijít na cca 1300 eur, 31.5 M1 bude stát 500 eur a 27 Momentum pak 400 eur. 
 
Zdroj: TZ Philips


reklama