reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayerUnknown's Battlegrounds překonal rekord Steamu v počtu hráčů

18.9.2017, Jan Vítek, aktualita
PlayerUnknown's Battlegrounds překonal rekord Steamu v počtu hráčů
Možná že vás zatím zcela minul titul PlayerUnknown's Battlegrounds, který však aktuálně láme rekordy, a to včetně toho, který předtím stanovila Dota 2. Týká se nejvyššího počtu najednou hrajících lidí. 
Pokud jste někdy viděli japonský film Battle Royale (Batoru rowaiaru), můžete si ihned představit, o čem asi tak je PlayerUnknown's Battlegrounds. Stejně jako účastníci krvavé hry ve filmu se budete pohybovat na omezeném prostoru, v tomto případě ostrově a stylem hráč proti hráči se navzájem online eliminovat, přičemž onen prostor se bude postupem času zmenšovat, aby byli hráči donuceni se stahovat k sobě a nikdo se nemohl spolehnout, že bude moci jen "kempit". Vyhraje pouze jeden, který přežije, což je jistě lákavý cíl plný zadostiučinění. 
 
 
Aktuálně je to stále hra s předběžným přístupem (Early Access), která se na Steamu prodává za 30 eur, přičemž těží z Unreal Engine 4 a především z onoho (ne)originálního nápadu. 
 
 
Lidi tak baví měřit s ostatními síly s pocitem, že nakonec přechytračí a přestřílí až 99 dalších hráčů pohybujících v rámci jedné instance, což dokonale ilustruje fakt, že byl překonán rekord s počtem 1.322.507 najednou hrajících lidí. Ten se dříve pohyboval na čísle 1.291.328 a patřil populární a notoricky známé Dota 2. 
 
Vypadá to přitom, že hvězda PlayerUnknown's Battlegrounds zatím nezachází a že tento rekord bude ještě vylepšen, stejně jako bude vylepšována samotná hra. Tvůrci slibují nové mapy, celkové vylepšování počasí a jiné optimalizace a samozřejmě i vychytávání chyb. PUBG tak jednoznačně vede i v žebříčku prodejů her s předběžným přístupem, a to před českými Space Engineers a dokonce i v celkovém žebříčku prodejů her na Steamu, kde je na druhém místě zase zbrusu nová RPG pecka Divinity: Original Sin 2. Tu lze zase doporučit hráčům jako odpověď na námitky, že RPG už dnes nejsou, co bývaly a chybí výzvy. 
 
S úspěchem PUBG ale přichází také problémy, které se jako obvykle týkají nedisciplinovaných hráčů, respektive prostě podvodníků. Vývojáři už prozradili, že celkově zrušili na 150.000 účtů za podvádění (dočasně či trvale) a za jeden den to nedávno bylo i 8 tisíc. Využívají k tomu platformu BattlEye. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama