reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PlayStation 5 v říjnu? Šlo o chybu, tvrdí Sony

12.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
PlayStation 5 v říjnu? Šlo o chybu, tvrdí Sony
Na internetu se začala šířit nabídka práce od Sony, ve které je zmínka o termínu uvedení PS5 na trh. Japonský výrobce ovšem zareagoval s tím, že se jednalo o chybu. Spíše nedůvěru vzbuzují také některé další spekulace o PS5.
S blížícím se uvedením na trh přibývají spekulace o nové generaci herních konzolí od Sony i Microsoftu. V případě PlayStationu 5 se na internetu jen v posledních dnech objevilo několik informací, ale ne všechny patrně budou přesné či pravdivé. I tyto spekulace ovšem mohou něco naznačit, především pokud se k nim vyjádří i samotné Sony. To se stalo v případě nabídky práce, která se měla objevit na japonských stránkách pro hledání zaměstnání Next.rikunabi.com. Jakmile se jedné důležité věty všiml jeden ze čtenářů, informaci hned sdílel pod svou přezdívkou @Nibellion na Twitteru. A co tak významného se v inzerátu objevilo? Šlo o větu, kde je zmíněno, že PlayStation 5 bude na trh uveden v říjnu 2020.
 
 
Sony dosud uvádělo v oficiálních prohlášeních, že PS5 se na pulty obchodů dostane před letošními Vánocemi. To může být v listopadu, ale klidně až v prosinci. I když se zdá dost nepravděpodobné, že by se tak stalo až těsně před koncem roku. Přece jen společnost musí počítat s rezervou, aby všichni zákazníci (hlavně ti, kdo provedou předobjednávku) dostali konzoli pod vánoční stromek. Na druhou stranu v inzerátu zmíněný říjen může znít až příliš optimisticky. Japonský server Famitsu požádal o vyjádření Sony, které informaci v inzerátu označilo za „lidskou chybu“. Nabídku totiž údajně nezpracovávalo přímo Sony, ale personální agentura.
 
Na druhou stranu se zdá docela nepravděpodobné, že by si někdo tento termín „vycucal z prstu“, takže nějaký reálný základ možná mít bude. Sony klidně mohlo interně počítat s uvedením v říjnu, ale z nějakého důvodu nechtělo informaci ještě vypouštět do světa. Buď proto, že si termínem společnost není jistá, nebo už vůbec nepočítá s jeho splněním. Musíme totiž v brát v potaz i koronavirovou krizi. Sony sice uvedlo, že komplikace spojená s pandemií COVID-19 nenaruší letošní uvedení konzole, ale klidně by mohlo dojít jen k posunutí v řádu týdnů. Firmy Sony a Microsoft také mohou čekat, až karty na stůl vyloží ten druhý, aby mohly odpovědět atraktivnější nabídkou – to by mohl být hlavně případ ceny Xboxu Series X a PS5.
 
Když už je řeč o ceně, stojí za zmínku další nepotvrzená spekulace, která se objevila v posledních dnech. Jejím zdrojem je uživatel Daniel_mallorca1985, který tvrdí, že PlayStation 5 přijde na trh ve dvou variantách. O tom se hovořilo již dříve, ale nyní jsme se měli dozvědět i konkrétní ceny. Prémiová konfigurace prý vyjde na 599 eur (16 400 Kč), zatímco základní bude o 100 eur (2 700 Kč) levnější. Varianty by se měly odličovat v několika parametrech, ale jediným, který zdroj uvádí, je kapacita SSD: 825 GB versus 1,65 TB. Informace měly uniknout ze schůzky zástupců Sony a britského prodejce Game. Ceny jsou prý v eurech a nikoliv v librách z toho důvodu, že Game má své pobočky i ve Španělsku.
 
A na závěr ještě jedna čerstvá spekulace, se kterou se můžete setkat. Jedná se o dost odvážné tvrzení, že Sony představí finální design PlayStationu 5 již začátkem příštího měsíce. 2. června by se měly informace objevit na oficiálním blogu a rovnou prý odstartuje i předprodej. K prvním zájemcům se ovšem konzole prý dostane až 20. listopadu. Nutno ovšem dodat, že s informacemi přišel uživatel PSErebus. V komunitě poměrně známý řadou uniklých informací o PlayStationech, ale velmi často nesprávných. Proto bychom i tuto informaci měly brát s velkou rezervou.
 
Zdroj: Notebookcheck.net (1, 2, 3)


reklama